SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Fira de la Ciència 2010 > Tres interpretacions de "Matemàtiques alla romàntica"

Tres interpretacions de "Matemàtiques alla romàntica"

diumenge 16 de maig de 2010, per  SBM-XEIX

Dins el marc de la Fira de la Ciència, la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX ha duit a terme la proposta Matemàtiques alla romàntica, una conferència sobre els preludis de Chopin i les matemàtiques que es poden trobar en ells.

Passant per funcions periòdiques, lineals, constants i fins i tot logarítmiques, Josep Lluís Pol anava comentant els diferents preludis que el pianista Valentín Moldovan anava interpretant posteriorment.

Una manera fantàstica de relacionar les matemàtiques i la música de la mà d’un dels compositors de piano més excepcionals i del que enguany es celebra el segon centenari del seu naixement, conegut per any Chopin.

El públic gaudí de les interpretacions musicals i de les explicacions matemàtiques. En paraules de Josep Lluís:

per gaudir de la música no és necessari saber llegir un pentagrama... de la mateixa manera per gaudir de les matemàtiques no és imprescindible entendre les fórmules

Podeu trobar una galeria de fotografies a la web de la Fira de la Ciència, així com els preludis interpretats disponibles en xarxa en la web OnClassical.

Música interpretada per: Valentín Moldovan.
Matemàtiques interpretades per: Josep Lluís Pol

Respondre a aquest article