SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2010 > Activitats escolars dins la Setmana de la Ciència 2010

Activitats escolars dins la Setmana de la Ciència 2010

dilluns 20 de setembre de 2010, per  SBM-XEIX

El proper mes de novembre tindrà lloc, com és habitual, la Setmana de la Ciència que organitza la Direcció General de Recerca, Desenvolupament i Innovació del Govern Balear. La nostra Societat hi participa des de la seva creació. Les propostes d’enguany que es duran a terme conjuntament amb el CentMat són:

- Taller: Matemàtiques a l’Àgora
Taller d’una hora de duració on s’explica la cosmologia clàssica de Ptolomeu, les còniques d’Apol·loni i el rellotge d’aigua o clepsidra a partir de fragments de la pel·lícula d’Amenàbar. Apropiat per a qualsevol curs d’ESO o Batxillerat.

- Conferència: Matemàtiques alla romantica
Xerrada d’una mica menys d’una hora on es relaciona la música de Chopin (celebram el 200 aniversari del seu naixement) amb les principals funcions matemàtiques (constant, escalonada, periòdica i exponencial). La conferència combina el comentari de funcions matemàtiques amb la visualització de fragments de partitures i l’escolta de 5 preludis de l’Opus 28. Apropiada a partir de 2n d’ESO.

Aquestes propostes es podran dur a terme els dies 9, 10, 11, 12 i 16 de novembre a Mallorca i 17, 18 i 19 de novembre a Menorca.

Podeu sol·licitar qualsevol d’aquestes dues activitats en horari lectiu a través del full d’inscripció del CentMat.

Respondre a aquest article