SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2010 > SCIT’10: Matemàtiques a la Seu de Mallorca

SCIT’10: Matemàtiques a la Seu de Mallorca

dilluns 25 d’octubre de 2010, per  SBM-XEIX

El proper dijous 11 de novembre (11/11) a partir de les 8:00 la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX farà una visita guiada a la Seu de Mallorca, des d’un punt de vista matemàtic.

Com succeeix cada any, entorn a dia 11 de novembre (Sant Martí) i 2 de febrer (Mare de Déu del Candeler) es produeix a la Seu de Mallorca l’efecte conegut com el de les "dues rosasses" en el que la projecció de l’Oculus Maior incideix davall la rosassa de Ponent.

En aquesta visita guiada es podrà observar l’efecte (si els niguls volen) i s’explicarà in situ l’orientació dels diferents elements de la basílica (nau principal i campanar) així com la seva simbologia. També es tractaran aspectes constructius com les tipologies d’arc, l’esveltesa dels pilars i molts altres aspectes que relacionen l’art amb les matemàtiques.

Si estau interessats en assistir heu de confirmar la vostra assistència enviant un correu a laseu@xeix.org abans de dia 8 de novembre.

Respondre a aquest article