SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2006 > Oferta matemàtica a la Setmana de la Ciència 2006

Oferta matemàtica a la Setmana de la Ciència 2006

dijous 26 d’octubre de 2006, per  SBM-XEIX

Oferta matemàtica a la Setmana de la Ciència 2006

La Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, a través de la seva Direcció General d’R+D+I organitza per sisé any consecutiu la setmana de la ciència, amb el suport del Ministeri d’Educació i Ciència i la FECYT.

Durant dotze dies (del 6 al 17 de novembre), la pròpia Conselleria, la UIB, l’Observatori Astronòmic de Costitx, el Museu de Ciències Naturals de Sóller... i enguany també, la SBM-XEIX, ofereixen un ample ventall d’activitats adreçades al públic en general i als centres educatius en particular. La nostra Societat hi ha volgut col·laborar activament amb tres propostes:

1. Taller de puzles matemàtics. Tot un món geomètric més enllà del tangram.

Deia Einstein que “la imaginació és més important que el coneixement”. L’alumnat ha de resoldre per si mateix tota una sèrie de propostes manipulatives amb l’ajut dels seus coneixements geomètrics i, sobre tot, de la imaginació.

Persona i telèfon de contacte: Albert Violant (620 22 99 07)

2. Els enigmes matemàtics del codi da Vinci. Conferència-taller

Quina és la clau matemàtica dels vuit enigmes que apareixen al llibre de Dan Brown el codi Da Vinci? Una proposta interactiva que convida l’alumnat a que ho descobreixi per si mateix aprofitant el fenomen editorial i cinematogràfic del best-seller.

Persona i telèfon de contacte: Josep Lluís Pol (971 27 84 16)

Oferta matemàtica a la Setmana de la Ciència 2006

3. Matemàtiques, naturalment! Conferència multimèdia.

Són les matemàtiques una invenció humana o tenen existència pròpia fora de nosaltres? Per què Galileu afirmava que el llibre de la natura està escrit en el llenguatge de les matemàtiques? Què són les matemàtiques i on podem trobar-les?

Persona i telèfon de contacte: Josep Lluís Pol (971 27 84 16)

Per sol·licitar aquesta activitat, el professorat ha de posar-se en contacte amb el responsable i concertar el dia i l’hora. Les activitats són totalment gratuïtes per als centres educatius.

Respondre a aquest article