SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats finalitzades > XXI Olimpíada Matemàtica Nacional 2n ESO > Notícies > XXI Olimpíada Matemàtica Nacional: resten 269 dies

XXI Olimpíada Matemàtica Nacional: resten 269 dies

dilluns 28 de setembre de 2009, per  Pere Joan Jaume

Tal i com us explicàvem aquí, ha començat el compte enrere de la XXI Olimpíada Matemàtica Nacional de 2n d’ESO que es durà a terme del 24 al 28 de juny de 2010, a Mallorca. Hi participaran 63 alumnes i 22 professors acompanyants. L’SBM-XEIX n’és l’organitzadora.

Els objectius fonamentals de l’activitat són:

  • Fomentar entre els estudiants el gust per les Matemàtiques, així com presentar una visió complementària i més realista de la matemàtica que s’utilitza a l’aula.
  • Oferir als alumnes la possibilitat de gaudir amb la resolució de problemes matemàtics en què es requereix l’ús de diverses estratègies de pensament.
  • Contribuir a la millora de l’ensenyament i de l’aprenentatge de les Matemàtiques a l’escola donant suport a la innovació entre el professorat.
  • Fomentar l’esperit cooperatiu, i potenciar la participació en equip.
  • Afavorir les relacions d’amistat i coneixement entre joves de diverses
    Comunitats Autònomes.
  • Donar a conèixer a l’alumnat participant, així com al professorat acompanyant, les singularitats culturals, geogràfiques i humanes de les Illes Balears.

Per tal de començar a treballar en l’assoliment d’aquests objectius, dia 11 de juny tingué lloc una primera trobada-sopar a Sineu per discutir la versió beta del programa i, especialment, per distribuir tasques i formar comissions de feina. Aquell vespre érem 13, però ningú en sortí mal parat.

El passat dimecres 23 de setembre es celebrà una segona reunió al CEP d’Inca, amb la participació de la majoria dels 21 membres del comitè organitzador. Ja tenim versió definitiva del programa, un caramull de gestions fetes i, més encara, per fer-ne. De moment no tenim logotip, però sí algunes bones propostes - triar-ne només 1 sempre és difícil -. L’espai web està enxarxat i prest sortirà en tots els navegadors.

Una vegada més us volem demanar el vostre ajut; sempre serà ben rebut. Faran falta moltes mans; sí, però també molts caps.

Per acabar, una petita anècdota dels companys de la societat andalusa Thales...

Respondre a aquest article