SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Celebrada la 7a Jornada a Barcelona

Celebrada la 7a Jornada a Barcelona

diumenge 17 d’octubre de 2010, per  SBM-XEIX

El passat dissabte 16 d’octubre tingué lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, al carrer del Carme, la 7a Jornada d’Educació Matemàtica, en les tres darreres edicions de la qual, la nostra Societat ha estat convidada com a organitzadora.

Com és preceptiu, obriren la sessió del matí els presidents de les tres Societats organitzadores: (d’esquerra a dreta) Carme Aymerich de la FEEMCAT, Carles Perelló de la SCM i Josep Lluís Pol de l’SBM-XEIX.

El matí es dedicà integrament a la taula rodona amb tot un seguit de participants que ens feren reflexions sobre com canvia l’ensenyament i l’aprenentatge amb la utilització dels ordinadors a l’aula, quines
possibilitats tenen, quines dificultats/obstacles cal aprendre a superar, quin valor afegit aporta l’ús dels ordinadors, si cal preservar algunes característiques fonamentals de l’ensenyament/aprenentatge de les matemàtiques que poden quedar en segon terme amb l’ús dels ordinadors, etc.

Foren (d’esquerra a dreta) Rosa Estela (Matemàtica Aplicada III, UPC), Elisabet Saguer (INS J. Vicens Vives, Girona), Ferran Ruiz (Consell superior d’avaluació del sistema educatiu), Consol Anguila (CEIP Puig d’Arques, Cassà de la Selva) i Rafel Cortès (Conselleria d’Educació i Cultura de les Illes Balears).

Durant l’horabaixa fou el torn de la presentació d’experiències amb dues línies paral·leles. Bernat Ancochea (INS Serra de Marina, Premià de Mar) ens explicà la seva experiència del curs 2009-10 en el projecte 1x1.

Sebastià Mora (CEIP Enric Grau Fontseré, Flix) ens parlà de les matemàtiques i les TIC al cicle superior de primària a partir d’experiències amb GeoGebra en entorns 1X1

Miquel Cirer i Jaume Monreal (INS Baltasar Porcel, d’Andratx) ens feren viure l’ús de les TIC a la darrera Olimpíada Nacional d’ESO duta a terme a Mallorca amb la comunicació "(Es)TIC competint"

Finalment, Teresa Sancho (UOC) ens parlà de "L’ús de les eines telemàtiques a l’educació (matemàtica) superior: de la necessitat, virtut"

Un dia ben aprofitat per enfortir llaços i animar més de 150 participants a seguir innovant en el camp de la nostra professió.

Una imatge, per acabar, dels mallorquins assistents (falta na Tània García i en Rafel Cortès) amb part de l’organització, Núria Fuster a l’esquerra i Iolanda Guevara al centre.

Respondre a aquest article