SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Celebrada la jornada Galileu

Celebrada la jornada Galileu

dissabte 10 d’abril de 2010, per  SBM-XEIX

Avui (10/04/2010) ha tingut lloc a l’Observatori Astronòmic de Mallorca la jornada d’homenatge a Galileu en el 400 aniversari de la publicació del Sidereus Nuncius (El missatger de les estrelles).

Davant un públic ben divers de quasi setanta persones, els tres ponents han abordat tres enfocament també prou diferents. En la primera ponència, Josep Pla ha exposat i comparat, de manera abreujada, els paradigmes matemàtics i epistemològics de l’escola aristotèlica i de l’època Galileana. Cesc Rosselló, ens ha il·lustrat sobre la quantitat d’estudis científics que encara actualment genera l’obra del savi pisà, gràcies en part a la revisió que es va engegar a rel de l’any internacional de l’astronomia. Finalment, Lluc Mas ha fet ús de la tecnologia del planetari per parlar sobre les fases de la lluna i amb alguns apunts a la cultura popular sobre els fets astronòmics.

Adjunts podeu trobar la conferència i els textos històrics que ens ha facilitat Josep Pla així com la conferència de Francesc Rosselló. Els agraïm moltíssim la seva amabilitat.

D’esquerra a dreta: Josep Lluís Pol, de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, Cesc Rosselló de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i de l’SBM-XEIX, Lluc Mas de l’Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM), Josep Pla de la Universitat de Barcelona (UB) i Teresa Sánchez de l’OAM.

Al migdia, l’informatiu d’IB3 s’ha fet ressò de la jornada i aquí podeu veure el tall:

Documents adjunts

Respondre a aquest article