SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic > Cap a un Centre d’Aprenentatge de Matemàtiques

Cap a un Centre d’Aprenentatge de Matemàtiques

diumenge 30 de setembre de 2007, per  SBM-XEIX

Tal i com presentàrem en la darrera assemblea celebrada a la UIB, enguany la Societat Balear de Matemàtiques ha posat en marxa el que pot arribar a ser un dels projectes més ambiciosos de l’entitat. Es tracta d’una idea que aquest darrer any ha anat planant per sobre de les reunions de la junta directiva.

La idea està inspirada en els Camps d’Aprenentatge de les Illes (Orient, Son Ferriol, Es Palmer de Campos, Ciutadella, Sant Joan de Labritja...) on l’alumnat hi va per desenvolupar activitats relacionades tant amb el medi natural com social o etnogràfic. I nosaltres ens demanem: per què no, també, un centre d’aprenentatge de matemàtiques? La idea és tenir un espai propi on mestres i professors puguin desenvolupar activitats matemàtiques que ja sigui pel seu embalum o per la seva durada siguin de difícil realització en el marc d’una aula estàndard.

El centre hauria de ser un referent a l’hora d’aplicar una didàctica moderna i eficaç, que pogués generar material didàctic i que servís també per divulgar tot el que ja està fet. Així mateix, per evitar la idea d’una anècdota, d’un dia d’excursió, la gent d’aquest centre cercaria la complicitat de les escoles i instituts, del seu professorat, per observar, col·laborar i reflexionar sobre la marxa diària de la docència de les matemàtiques.

Sabem que tant a Catalunya com a Aragó s’han posat en marxa iniciatives germanes i ja s’han establert vincles de comunicació i intercanvi a Barcelona.

Un projecte certament ambiciós però que ja compta amb una llicència per recerca de quatre mesos concedida a Josep Lluís Pol per redactar el projecte inicial. Dins l’SBM-XEIX s’ha format un grup de treball per anar consensuant i donant forma a aquesta primera passa. Un grup, com sempre, obert a la participació d’aquelles persones que hi estiguin interessades.

Respondre a aquest article