SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic > Presentada la memòria de l’estudi per a la creació del Centre d’Aprenentatge (...)

Presentada la memòria de l’estudi per a la creació del Centre d’Aprenentatge de Matemàtiques

dimarts 8 de gener de 2008, per  SBM-XEIX

Ahir (7-1-2008) es va presentar la memòria final dels quatre mesos de la llicència per recerca que la Conselleria d’Educació havia concedit a Josep Lluís Pol sota el títol d’Estudi per a la Creació d’un Centre d’Aprenentatge de Matemàtiques.

Les conclusions d’aquest període no poden ser més esperançadores. Des de la Conselleria s’ha valorat molt positivament el projecte i s’ha decidit concedir-li la dedicació exclusiva per tot el que queda de curs per poder engegar-lo ja durant el curs vinent. En aquest sentit, s’estan fent gestions per poder tenir unes dependències pròpies en algun lloc de Ciutat

En principi, el centre formaria part de la xarxa de Camps d’Aprenentatge de les Illes Balears i es tracta d’una iniciativa pionera a tot l’Estat. Els objectius principals d’aquest camp, tal i com ja vos férem saber en un article anterior, contemplen tot l’espectre de l’educació matemàtica no universitària des d’infantil fins a batxillerat. El centre vol ser un servei per als docents de matemàtiques. Es tracta tant d’elaborar materials i recursos propis com de difondre iniciatives que ja s’estan duent a terme a centres de les Illes. El centre vol treballar també en coordinació amb la xarxa de CEPs per plantejar i proposar activitats de formació, seminaris, jornades, etc. En aquest sentit, la iniciativa ja ha partit amb la complicitat dels assessors de Mallorca i es vol fer arribar a les altres illes.

Haurem de començar a caminar passa a passa, però sembla que s’obren noves perspectives que caldrà aprofitar. El fons bibliogràfic de la Societat ja compta amb un exemplar d’aquesta memòria per esser consultada.

Respondre a aquest article