SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Coneix les proves PISA i TIMSS

Coneix les proves PISA i TIMSS

dimarts 5 de novembre de 2013, per  SBM-XEIX

El proper dimecres dia 13 de novembre, la nostra companya Rosalia Bilbao en oferirà dues sessions per conèixer de més a prop les proves PISA i TIMSS.

Horari:
17 hores: Proves TIMSS
18 hores: Proves PISA
Lloc: Edifici Anselm Turmeda (UIB). Aula a determinar (ens veurem al hall)

El passat mes de setembre l’INEE (Instituto Nacional de Evaluación Educativa) amb el suport, entre d’altres, de la fespm, va organitzar un seminari adreçat a un públic molt heterogeni relacionat amb la formació del professorat:

“Presentación de ítems liberados de PISA, TIMSS y PIRLS. Marco teórico, elaboración y aprovechamiento didáctico”.

El TIMSS és estudi internacional de tendències en matemàtiques i ciències que pretén avaluar l’alumnat de 4rt de primària prenent com a base el currículum. L’organisme del qual en depèn és l’IEA (International Association for Evaluation of Educational Achievement).

El PISA és un programa per a l’avaluació internacional d’alumnes, pretén avaluar l’aprenentatge acumulat de l’alumnat de secundària de 15 anys i l’organisme del qual en depèn és l’OCDE.

El PIRLS és un estudi internacional del progrés en la comprensió lectora, també depenent de l’IEA.

Com indica el títol, es van presentar les característiques (marc teòric, conclusions dels darrers estudis i exemples d’ítems alliberats) d’ambdós estudis, així com el procés d’elaboració d’ítems i l’aprofitament didàctic (tant dels ítems com del propi procés d’elaboració). També es van proporcionar adreces i dos CDs per completar la informació.

Entre els assistents al seminari hi va haver representants de les diferents societats de professorat de matemàtiques i de llengua. L’objectiu de la sessió és fer arribar al professorat de matemàtiques interessat un resum de la informació recollida.

Respondre a aquest article