SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Crònica de la IV Trobada de Societats de Matemàtiques de parla (...)

Crònica de la IV Trobada de Societats de Matemàtiques de parla catalana

dijous 8 de maig de 2014, per  SBM-XEIX

El passat cap de setmana (3 i 4 de maig de 2014) tingué lloc a Mallorca (Ciutat i Lluc) la IV Trobada de Societats de Matemàtiques de parla catalana amb la participació de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), la Federació Catalana de Societats de Professors de Matemàtiques (feemcat), la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana (SEMCV Al-Khwarizmi) i l’SBM-XEIX.

El primer matí es va dedicar a fer una visita al castell de Bellver on François Arago estigué falsament empresonat per preservar la seva vida durant els aldarulls anti-francesos de maig i juny de 1808. La fotografia recull els participants al costat de la placa que recorda Arago, una línia de pedra d’1 m de longitud al meridià del Castell, col·locada l’any 2008.

Allà mateix es va parlar del projecte comú sobre una web que pugui aglutinar tota casta d’iniciatives didàctiques i documentació sobre l’aventura de creació del metre i mesura del meridià de París a les nostres terres.

De pujada cap a Lluc, per la carretera vella d’Inca, es varen resseguir les fites que testimonien encara el sistema de mesures pre-mètric. A la imatge, la gent vora la llegua mallorquina núm. 3, a l’entrada de Consell. Cada llegua era aproximadament 5,5 km.

L’horabaixa de dissabte es va dedicar íntegrament a reunió. Podeu consultar l’acta adjunta.

Durant el matí de diumenge, encara es va tenir ocasió de seguir reunits quasi dues hores, per fer una passejada pels alzinars dels voltants abans de dinar i donar per conclosa la trobada.

Documents adjunts

Respondre a aquest article