SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Evarist Galois: conferència de divulgació

Evarist Galois: conferència de divulgació

dilluns 11 de juny de 2012, per  SBM-XEIX

El proper dimarts 19 de juny a les 19:00 hores, a l’auditori de la Fundació SA NOSTRA (c/ Concepció 12, Palma) el nostre company Biel Cardona del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB ens oferirà la conferència de divulgació:

Galois: la Revolució dels Radicals

Aquesta conferència està adreçada a qualsevol persona interessada en les matemàtiques i pretén destacar i retre homenatge a la figura d’Evarist Galois, el matemàtic francès que morí a l’edat de 20 anys per causa d’un duel, en el segon centenari del seu naixement.

Aquí teniu un breu resum de la xerrada:

Évariste Galois va viure de primera mà els alderulls posteriors al moviment 15M. Provinent d’una família força implicada en la transició espanyola, ben aviat es va sentir decebut per la situació política i es va movilitzar amb els indignats, fins al punt de passar temporades a la presó per conspirar contra el sistema financer. La nit abans de morir, envià un whatsapp a un amic seu demanant-li que fes públics els seus treballs on demostrava la conjectura de Riemann generalitzada...

Bé... aquesta potser hagués estat la història de Galois si hagués viscut la nostra època enlloc de la que li va tocar viure. En la xerrada intentaré fer un esbós de la figura històrica d’Évariste Galois, i com les seves idees van revolucionar les matemàtiques.

Respondre a aquest article