SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Trobada de Seminaris de Matemàtiques

Trobada de Seminaris de Matemàtiques

diumenge 5 d’abril de 2009, per  SBM-XEIX

Els passats 3 i 4 d’abril tingué lloc a la sala d’actes de l’Anselm Turmeda (UIB) la trobada de seminaris de matemàtiques que impulsaven els CEP de Palma i d’Inca i l’ICE amb la col·laboració de l’SBM-XEIX i del CentMat.

Després de la recepció i lliurament del material, presentaren les jornades la directora del CEP de Palma Assumpció Sempere, el director del CEP d’Inca Jaume Soler, Maria del Mar Rayó en nom del director de l’ICE Lluís Ballester i Josep Lluís Pol en representació de la nostra Societat.

Després d’una presentació dels diferents seminaris, l’impulsor dels d’educació infantil, Carlos Gallego (professor de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna) feu la conferència inicial amb el títol de "Matemàtiques per a tots". Gallego emfatitzà la necessitat d’unes matemàtiques d’alta qualitat i inclusives.

Amb una sala gairebé plena a vessar (quasi 200 assistents) van tenir lloc les primeres ponències a càrrec de Pilar Cuenca (CP Rafal Vell), M. Magdalena Bisquerra (CP Blanquerna), Rita Ribas, Catalina Fiol i Catalina M. Pizà (CP Mestre Colom).

Al hall i al corredor s’havia muntat una exposició de materials així com la venda de llibres i jocs didàctics.

L’endemà dissabte tingueren lloc les ponències de Martina Socias i Mercedes Company (CP Sor Maria Ramis Munar), Montse Riera i Antònia Mulet (CP Joan Miró i CP Sant Jordi), Magdalena Lladó (CP Ses Cases Noves), Ruth Garí (IES Josep Sureda i Blanes), Margalida Arrom i Maria Tugores (CP Ses Roques), Joana Maria Palou (CP Cas Saboners), Rosa Colom (CP Rafal Vell), Aina González, Catalina Llobera i M. Magdalena Martí (CP Marian Aguiló) i Maria del Mar Rigo (IES Santanyí).

Després de cada sessió de ponències, Carlos Gallego ens feu arribar alguns comentaris sobre la importància de tota la feina aportada. La cloenda tingué lloc a càrrec de Josep Lluís Pol que destacà la necessitat de seguir per aquest camí i que resumí amb la frase de G. Cantor quan deia que "l’essència de les matemàtiques és la llibertat".

Respondre a aquest article