SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Wiki de SBM-XEIX > La SBM-Xeix ja té wiki!!

La SBM-Xeix ja té wiki!!

dimecres 18 d’abril de 2007, per  Xavier Bordoy

Després que en Dani anunciàs que disposem de nou allotjament web i d’haver fet proves anteriors, vos anuncio que ja disposam de wiki!!: www.xeix.org/wiki

Què és un wiki?

Simplificant, un wiki és una plataforma web que permet l’edició conjunta de diverses persones (i de manera senzilla) d’una pàgina web.

Un dels exemples més famosos de wiki és la wikipèdia, on a través de multitud d’internautes s’ha creat una enciclopèdia en línia.

Per què la SBM-Xeix vol tenir un wiki?

  • Perquè permet de forma ràpida l’intercanvi de coneixement per part dels socis de la SBM-Xeix i de tots els que hi vulguin paticipar, tot compartint materials (docents, exàmens d’oposicions, etc.), inserció d’arxius, etc. Ara mateix hi ha uns quants exemples, que poc a poc aniran augmentant amb l’ajuda de tots!
  • Permet tenir de forma centralitzada (i no a través d’articles com a la pàgina principal amb l’spip) la informació d’un determinat tema: per exemple es podria tenir una pàgina de tots els exàmens d’oposicions de secundària o bé una altra amb totes les actes oficials de la SBM.
  • Ens allibera del "coll de botella" de tenir un administrador web que editi el que els usuaris vulguin. Són els usuaris mateixos que ho fan.

Què s’ha de fer per editar al wiki

  • Per editar qualsevol pàgina del wiki, simplement heu de seguir aquestes passes

Bàsicament, vos heu de registrar (amb el vostre correu electrònic), heu d’entrar a la pàgina amb el vostre nom d’usuari i ja podeu editar.

No fa falta ser soci per editar el wiki.

Per fer proves d’edició, les podeu fer a la pàgina de prova.

Política del wiki

  • La política és encoratjar a tots els socis i gent que en tengui ganes a editar el wiki i compartir tota la informació, materials, arxius que trobin adients per la resta (evidentment de qualsevol temàtica matemàtica).
  • Donarem molta importància a compartir materials. Per això, hem creat una secció on podeu penjar tot el que volgueu (des d’unitats didàctiques fins a apunts de carrera). Per això:

Comparteix allò que els altres podran emprar o millorar, i tu podràs emprar o millorar allò que els altres vulguin compartir.

Amb una wiki tothom hi guanya. Ningú no hi perd!

  • Hi haurà una secció oficial dedicada a recopilar tots els documents i informacions oficials sobre la SBM-Xeix. Aquesta serà en principi l’única secció restringida: només la junta podrà editar-la.

Coses a millorar en un futur

En un futur voldríem millorar:

  • El disseny de la pàgina (colors, etc)
  • Posar més ajuda per als usuaris principiants

Si estau interessants a col·laborar en la millora d’alguns d’aquests aspectes no dubteu a fer-ho.