SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca > Activitat 22-12: Les rosasses de la Seu i la conjunció del Solstici

Activitat 22-12: Les rosasses de la Seu i la conjunció del Solstici

dimarts 27 de novembre de 2012, per  SBM-XEIX

Com cada any, a l’entorn del Solstici d’hivern, la Seu de Mallorca ens regala un espectacle lumínic meravellós. Des del Baluard de Sant Pere, amb el permís dels niguls, es poden observar els rajos del Sol travessant les dues rosasses majors de la Seu.

Aquest efecte, descobert, estudiat i difós per la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX congrega cada any més i més seguidors i, amb la intenció de divulgar el coneixement matemàtic, enguany hem preparat un matí amb una conferència sobre màgia matemàtica, a càrrec de Fernando Blasco.

PROGRAMA

DISSABTE 22 DE DESEMBRE DE 2012

8:00 h - Observació de l’efecte des del Baluard de Sant Pere
(entrada per Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma)

9:00 h - Conferència a l’Aljub del Museu Es Baluard

  • Màgia per al Solstici d’Hivern a càrrec de Fernando Blasco (1), professor i divulgador de matemàtiques.

NOTA: Si el temps no permetés veure l’efecte en directe, s’explicarà amb diapositives a l’Aljub.

Cal agrair al Capítol Catedralici i a Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma les facilitats per realitzar aquesta jornada.

(1) Fernando Blasco és professor de la Universidad Politécnica de Madrid, divulgador de matemàtiques i especialista en màgia matemàtica. Ha escrit diversos llibres de matemàtiques per a tots els públics i col·labora en el programa Hoy por hoy de la Cadena Ser.

En aquest vídeo podreu veure que aquest efecte també va interessar molt a l’equip del programa de TVE Un país para comérselo.

Respondre a aquest article