SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca > La Seu, les matemàtiques i Jaume I

La Seu, les matemàtiques i Jaume I

divendres 25 de gener de 2008, per  SBM-XEIX

... E aquella nuit que abdós foren a Miravalls, volc Nostre Senyor que nós fóssem engenrats... E aquí volc Nostre Senyor que fos lo nostre naiximent en casa d’aquells de Tornamira, la vespra de nostra dona sancta Maria Candeler...

Així narra en el llibre dels feits el mateix Jaume I el dia del seu naixement, el vespre de la Mare de Déu del Candeler. Per això aquest dia, precisament enguany, se’n celebra el 800è aniversari. Una ocasió ben especial per combinar-la amb la visió de l’espectacle de les dues rosasses a la Seu, sempre amb permís del temps meteorològic.

Per mor de l’èxit de les altres dues convocatòries, el proper dissabte dia 2 de febrer la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX amb la col·laboració dels Amics del Museu de Mallorca i del Capítol Catedralici, tornarà a organitzar un recorregut explicatiu dels efectes de llum a la Seu, de la seva història, del seu art i de les matemàtiques que hi trobam en la seva construcció.

Aquesta activitat fou organitzada en la seva primera edició en el marc d’un seminari d’Art i Ciència que organitzà la Direcció General de Recerca, Desenvolupament i Innovació del Govern Balear en el marc de l’any español de la Ciència.

Els que hi esteu interessats, hauríeu d’enviar un mail a laseu(arroba)xeix.org indicant el nombre de persones que sereu. Per qüestions d’operativitat, l’activitat es restringirà a un màxim de 60 persones.

L’hora de troba seran les 8:15 per poder contemplar l’evolució de l’efecte. En veurem a l’entrada habitual de visites, a la porta del campanar.

Respondre a aquest article