SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca > Solstici catedralici 2013

Solstici catedralici 2013

dimarts 10 de desembre de 2013, per  SBM-XEIX

(foto: Dani Ruiz)

Com cada any, l’SBM-XEIX vol felicitar les festes de Nadal amb una petita trobada entorn de l’efecte de llum que produeix la sortida de sol per la Seu el dia del Solstici d’hivern.

Dissabte 21 de desembre, el programa és el següent:

  • 8:00 hores: Murada del Baluard de Sant Pere. Sortida de Sol a través de les rosasses de la Seu
  • 8:30 hores: Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. Conferència a càrrec de Francisco Martín Casalderrey.

Títol: Holbein, los Cosmati, fractales y vitrales

Un recorregut matemàtic pel quadre de Holbein "Els ambaixadors", els trespols cosmatescs que decoren tantes basíliques romanes, per acabar parlant del triangle de Sierpinski i, naturalment, de la rosassa major de la catedral de Mallorca.

Francisco Martín és professor de l’IES Juan de la Cierva de Madrid. Gran divulgador de les matemàtiques, especialment pel que fa a la relació d’aquestes amb l’art, ha estat secretari general de la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques, Director de la revista SUMA, i ha publicat un gran nombre d’articles sobre el tema.

Aquesta activitat compta amb el suport del Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard i amb el Capítol de la Catedral de Mallorca.

Respondre a aquest article