SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca > Trobada de l’1 de febrer a la Seu

Trobada de l’1 de febrer a la Seu

dissabte 1 de febrer de 2014, per  SBM-XEIX

Aquest matí, dissabte de la Mare de Déu del Candeler, ens hem trobat gairebé 200 persones per realitzar la visita matemàtica a la Seu, en ocasió de l’efecte del Vuit.

Tot i les previsions de dies abans, que donaven pluja, el dia es presentava esperançador, llevat d’algunes bandes de niguls que podien malbaratar la dematinada. I després d’un petit esglai devers les 8:30, aviat el sol ha comparegut fidel a la seva cita per produir l’efecte esperat.

A partir de les 9:00, s’han fet dos grups de persones que han pogut seguir la visita guiada per l’exterior i l’interior de la Seu. Hem pogut parlar de l’efecte, l’orientació de la nau central i del campanar, dels arcs de la Seu, de les personalitats matemàtiques que hi ha enterrades o hi tenen alguna relació, dels pilars que la sustenten, de la seva magnífica rosassa, o de l’enigmàtic nombre 153.

També a dintre, hem tengut ocasió de reproduir un dels triangles interiors de l’Oculus Maior, a escala natural.

En el document adjunt, trobareu algunes de les qüestions que s’han plantejat a la visita, i algunes de les que s’han deixat obertes...

Dossier visita a la Seu

També en el següent pdf, trobareu la ressenya del Diario de Mallorca.

Article Diario de Mallorca

També hem parlat de l’any Gaudí a la Seu, ja que fa 100 anys de la seva intervenció (1904-1914). Podeu veure l’interessant vídeo on s’explica la intervenció de l’arquitecte català, en un model en 3D:

Esperam que els assistents hagueu gaudit, i esperam oferir més endavant activitats per seguir descobrint les matemàtiques al nostre entorn!

Aquí teniu algunes fotos que amablement ens heu enviat:

Catalina Llobera

Catalina Llobera

Catalina Llobera

Cata Loshuertos

Cata Loshuertos

Cata Loshuertos

Carlos Vallejo

Carlos Vallejo

Ana Betelu

Martí Mayol

Respondre a aquest article