SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca > El solstici d’estiu a la Seu

El solstici d’estiu a la Seu

dimecres 6 de juny de 2018, per  SBM-XEIX

Dijous 21 de juny a les 20:15 hores, dia del solstici d’estiu, la Societat Balear de Matemàtiques -en col·laboració amb el Capítol Catedralici- organitza a la Seu de Mallorca un acte que tendrà dues fites:

- Veure en directe com es podria produir l’efecte invers del calidoscopi del solstici d’hivern, és a dir, com la projecció de la rosassa del portal major s’alinea sobre la rosassa de l’altar, l’Oculus Major. Comptarem, per explicar-ho, amb una maqueta de la Seu i el moviment solar regal del mmaca (Museu de Matemàtiques de Catalunya)

- Presentar la composició de 49 fotografies realitzades durant tot un any del sol a la Seu. Cada setmana, s’ha realitzat la mateixa fotografia a la mateixa hora per observar el moviment aparent del sol. Aquesta composició mostra per tant, el camí del sol a un moment donat durant tot l’any i sorprèn per la seva bellesa. La fotografia és en realitat la signatura del funcionament harmònic del sistema solar. A tall d’exemple podeu mirar la següent fotografia només amb 4 punts.

Vos hi esperam! (No cal reservar)

2 Missatges

Respondre a aquest article