SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Activitats a la Seu de Mallorca > Ressenya del Solstici d’hivern 2017

Ressenya del Solstici d’hivern 2017

dimecres 27 de desembre de 2017, per  SBM-XEIX

El passat 23 de desembre tingué lloc al Baluard de Sant Pere la celebració del Solstici d’hivern (per a dia 21) que tradicionalment la Societat Balear de Matemàtiques celebra el dissabte més proper en ocasió del calidoscopi de llum que ens regala la Seu.

Primerament, volem fer públic el nostre agraïment a les institucions que ho fan possible. En primer lloc, a la direcció del Museu esBaluard per la cessió desinteressada que ens fa cada any d’aquest magnífic espai que és l’Aljub. Una vegada més, fins i tot ens van obrir les terrasses del Museu per poder encabir la multitud de gent que es va congregar gràcies a un dia especialment clar. Estam parlant, segons estimacions serioses, de més de 500 persones.

I en segon lloc, l’agraïment al Capítol Catedralici per totes les facilitats que ens brinda en tot allò que fa referència a l’estudi i divulgació dels aspectes matemàtics que presenta la Seu de Mallorca.

Com hem dit, la jornada començà amb un dia ben clar que permeté veure l’efecte de llum a tothom que es va congregar ja des de les 7 del matí en el cas dels més matiners!

Després arribà el torn de la trobada a l’Aljub. El grup de Teatre Solidari de l’IES Guillem Sagrera ens oferí un espectacle de teatre negre que va il·lustrar els set grups de simetries que poden presentar les sanefes.

Un espectacle que deixà el públic bocabadat! En són directora i director na Xesca Cabot Clar i en Miquel Company Bernal. Els actors i actrius (de 2n d’ESO a 1r de Batxillerat):

AKHAKON MARTÍN, URIEL - BASTANTE REINOSO, AINHOA - CARMONA RUIZ, VANIA - DALFO DÍAZ, BLANCA - ESCANELLAS FORTEZA, JAUME - GARAU LOPEZ, RAMON - MAESTRE BONET, ARIADNA - GONZÁLEZ DE AGUILAR CARMONA, DANIEL - DAVIES , MORGAN JANE - GIMÉNEZ NUÑEZ, NEREA - SOTO MENDOZA, NICOLL - CASTAÑER GIL, ARIADNA - ESCANELLAS FORTEZA, ANTONIA - RAYO COLL, GUILLEM JOSEP - SOTO MENDOZA, JOSE HEIDER - TROYA LORA, INMACULADA CONCEPCIÓ

A tots ells els volem agraïr la dedicació que durant el primer trimestre han invertit en aquest projecte.

Cal esmentar també la música de Joan Serra Morlà, composada expressament per a l’ocasió i que seguia fidelment els grups de simetries. Un conjunt que permeté gaudir d’un espectacle integrat a través del teatre, la música i les matemàtiques.

Durant la segona part de la trobada, Jordi Bonet, vitraller de la Sagrada Família i restaurador d’alguns dels vitralls de la Seu de Mallorca, ens introduí en el món d’aquest ofici a través d’una magnífica presentació de diapositives. Per acabar l’acte, realitzà en directe un vitrall que reprodueix el quadrat màgic de la Sagrada Família de Josep M. Subirachs i que regalà a la Societat.

El producte final, el podeu veure a continuació:

(fotografies de Guillem Àngel Llabrés Munar)

Respondre a aquest article