SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > 17 de juny: dia dels tessel·lats. Participa-hi!

17 de juny: dia dels tessel·lats. Participa-hi!

dilluns 13 de juny de 2016, per  SBM-XEIX

Per les xarxes socials (twitter, facebook...) s’ha començat a moure la idea de celebrar un World Tessellation Day, justament coincidint amb el naixement de MC Escher: 17 de juny, aquest divendres. De moment, a facebook han obert una pàgina: https://www.facebook.com/WorldTessellationDay/

Hem pensat que estaria molt bé compartir idees, fotografies, imatges, dibuixos... de tessel•lats d’Escher, enrajolats que tenim al nostre voltant, creacions pròpies, activitats amb els pattern blocks, proves amb diversos programes...

Respon a aquest article amb la teva aportació o bé envia’ns el que vulguis al correu sbm(arrova)xeix.org

14 de juny. Martí Mayol ens envia aquesta roca calcària de Sa Dragonera. Un tessel·lat que podríem anomenar -en clau artística- orgànic. De fet, l’origen mateix de les calcàries és orgànic. No vos recorda alguna cosa aquesta imatge?...

15 de juny. Un alumne de 4t d’ESO, Miquel Salamanca, ens fa arribar aquesta fotografia del sol que entra per la paret de la classe feta de quadrats de vidre de l’IES Marratxí.

Una preciosa imatge que té el seu model natural en el tall de les palmes dels fassers.


16 de juny. Essent enguany l’any Ramon Llull, hem pensat que estaria bé jugar amb els dos conceptes. El que ens ha sortit l’anomenam "tessel·lul·lat".

17 de juny. Una petita animació feta amb GeoGebra amb diferents tessel·lats, partint del quadrat negre central estàtic i variant els angles dels rombes blancs amb el moviment que això provoca en la resta de quadrats.

18 de juny. Sílvia Margelí, de Lloret de Mar, ens envia aquest magnífic mosaic de la Basílica de Sant Marc de Venècia.

2 Missatges

 • 17 de juny: dia dels tessel·lats. Participa-hi! Le 14 de juny de 2016 à 07:56, per  Marisol Parra

  Hola :
  Soc professora d’un institut de València i just hem treballat els mosaics de Escher amb els alumnes de 3er ESO fent ells algun mosaic , amb cartolines o dibuixos, vos envie les fotos que he fet ?
  Em podrieu dir que es va a fer amb el material que replegueu?
  Gràcies
  Marisol Parra
  Cap de departament del
  IES Almussafes

  Respondre a aquest missatge

  • 17 de juny: dia dels tessel·lats. Participa-hi! Le 16 de juny de 2016 à 07:13, per  Josep L. Pol i Llompart

   Bon dia Marisol,

   Estarem encantats que ens enviïs les vostres produccions. Quant a les imatges que anam rebent, simplement els donam difusió a través d’aquest article. Tenim en projecte una zona de producció didàctica o escolar en web, però ens falta una mica de temps per organitzar-ho. A veure si per al curs escolar vinent ho podem tenir. Moltes gràcies per la vostra participació!

   Respondre a aquest missatge

Respondre a aquest article