SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Celebrada la fira "Ciència per a tothom"

Celebrada la fira "Ciència per a tothom"

dijous 14 de maig de 2015, per  SBM-XEIX

Els passats dijous, divendres i dissabte tingué lloc al campus de la UIB la segona Edició de la fira "Ciència per a Tothom" que organitza la UIB. Aquesta iniciativa promou la divulgació científica i el contacte de la Universitat amb l’alumnat no universitari mitjançant una sèrie de tallers i demostracions.

Els monitors que dugueren a terme les activitats eren en la seva majoria alumnes de la mateixa universitat que, amb una bona dosis de passió, feren les delícies de l’alumnat assistent i del públic en general.

La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX hi fou convidada a participar a través de la Escola Politècnica Superior (EPS) amb la que es va preparar un estand conjunt per celebrar l’any internacional de la llum. El projecte es batejà "A la llum de les matemàtiques".

Així, tal com informàrem en un altre article, es prepararen dos tallers. Un per a alumnes de primària sobre simetries i l’ús dels miralls plans, i un altre per secundària amb les anamorfosis cilíndriques com objecte d’estudi. La taula, presentava a més un joc complet de calidoscopis per generar poliedres que feren les delícies dels visitants.

Agraïm la col·laboració en la realització de l’estand de Josep Rey (Mmaca, Museu de Matemàtiques de Catalunya), de Catalina Berendsen i de Carlos Alonso.