SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Conferència de Lola Badia al Castell de Bellver

Conferència de Lola Badia al Castell de Bellver

dimecres 4 de maig de 2016, per  SBM-XEIX

El proper divendres 20 de maig a les 19:00 h, tendrà lloc al Castell de Bellver la conferència inaugural del cicle "Ramon Llull i el saber matemàtic".

Lola Badia:
Ramon Llull, escriptor vernacle, i el saber cientificotècnic dels seus dies

Per descriure la relació de Llull amb les ciències al pas del segle XIII al XIV és imprescindible examinar les aportacions concretes del beat als diversos camps del coneixement d’acord amb el que sabem de la seva formació i de les fonts a què tenia accés, però també és del tot necessari parar atenció a la difusió social dels coneixements cientificotècnics en les contrades mediterrànies del seu entorn. L’anomenada vernacularització del saber a la baixa Edat Mitjana, en efecte, explica bastant bé l’adopció de la llengua popular per part de Llull a l’hora de parlar de medicina i d’astronomia i també és una pista per avaluar l’extensió, la qualitat i, sobretot, la creativitat de les aplicacions de l’Art que va proposar per a diversos camps, de la lògica a la geometria, dels mètodes electorals a la teoria de la navegació.

Aquest cicle de conferències està impulsat per la Societat Balear de Matemàtiques en col·laboració amb la UIB, el Castell de Bellver i el Club Diario de Mallorca. Si voleu consultar la resta de conferències del cicle, podeu anar a:
http://www.xeix.org/activitats-sbm-xeix/article/ramon-llull-i-el-saber-matematic

Respondre a aquest article