SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > De la conferència de Lola Badia

De la conferència de Lola Badia

dilluns 23 de maig de 2016, per  SBM-XEIX

El passat divendres 20 de maig tengué lloc al castell de Bellver la inauguració del cicle "Ramon Llull i el saber matemàtic". Magdalena Rosselló, conservadora del Castell, donà la benvinguda i Daniel Ruiz presentar el cicle.

L’acte tengué bona acollida de públic entre el qual hi havia també Llorenç Valverde, que ens oferirà més endavant una de les conferències i Anthony Bonner, que participarà juntament amb en Llorenç i Jordi Gayà en la taula rodona de clausura. Així mateix comptàrem amb la presència de l’artista plàstic Jaume Falconer, que ha fet de Llull un referent constant en la seva obra de creació i que podem veure en paisatges lul·lians com Cura o la Seu de Mallorca.

Durant una hora, Lola Badia fonamentà i contextualitzà els coneixements científics que podia tenir Ramon Llull per poder avaluar amb rigor quina és l’aportació realment innovadora en aquest camp del pensador mallorquí.

Respecte de la seva intervenció (Ramon Llull, escriptor vernacle, i el saber cientificotècnic dels seus dies), podeu consultar_

*- La ciència a l’obra de Llull

Així mateix assistí a l’acte Maribel Ripoll, comisària de l’any Llull a les Illes i que aquell mateix horabaixa havia assistit al reingrés del Govern Balear a l’Institut Ramon Llull que agermana les terres de parla catalana.

Adjunts trobareu la ressenya que en feu de l’acte el diari ARA Balears i el detall de la darrera publicació de Lola Badia a qui reiteram el nostre agraïment per la seva intervenció.

Documents adjunts

Respondre a aquest article