SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Jornades sobre calculadores a Cantàbria

Jornades sobre calculadores a Cantàbria

dimecres 23 de novembre de 2016, per  Miquel Àngel Amengual

Els propasats 21 i 22 d’octubre es celebrà a Castro Urdiales una nova trobada sobre el tema, patrocinat per CASIO

Aquesta vegada es comptà amb la participació de membres procedents d’Andalusia, Astúries, Castella-Lleó, Catalunya, Galícia, Madrid, Navarra, País Basc, València i les Illes Balears, més la novetat de Castella-La Manxa, que esperem que es consolidi.

També va ser novetat la incorporació de Jordi Pardeiro, de la divisió educatica de CASIO, que compta amb experiència docent i en el món editorial.

Es començà informant de les reunions arreu d’Europa sobre l’ús educatiu de les nostres estimades màquines, els graus d’implantació dins les aules, on destaca al capdavant França. Allà, l’administració educativa marca les prestacions que desitjen de les calculadores pels diferents nivells, arriben a un acord amb els fabricants i les empren de forma efectiva a les aules. Tota una tasca coordinada per millorar l’ensenyament de les Ciències, impensable en altres latituds.

De temes europeus s’ha de destacar la sorpresa que es dugueren tots la seu de CASIO-Europa , a Hamburg, per la quantitat i qualitat de material didàctic per la sèrie Classwiz que es presentà des d’Espanya, interès que va passar per sobre de l’idioma, rebent el material escrit en català sense cap problema.

Es parlà del CIBEM del proper Juliol, de les activitats i mostres que es faran sobre el tema de calculadores, en el qual tothom està convidat a participar. Està gairebé confirmat per la organització del congrés que es tornaran els diners de la inscripció a tots aquells que no hi vagin per motiu d’haver estat seleccionat per un tribunal d’oposicions, una incertesa que sempre perjudica les activitats de les entitats socials, inclosa la SBM-Xeix, durant aquest mes.

La major part del temps es dedicà a presentar el material recentment el·laborat, el qual seguremanet serà editat en un llibre.

Queda la tasca de completar dins d’estàndards avaluables, que donen guia als documents del grup. Aquests estàndards estan menys desenvolupats a la nostra comunitat.

Tot el material està pensat per secundària, ja sigui per ús a l’aula o per ensenyament del professorat. El grup pensa, però, que s’ha d’iniciar una tasca sòlida i sostenida per Primària, a veure si des de les societats federades en la FESPM s’animen a treure el molt profit que es pot aconseguir dins l’ensenyament primari.

Respondre a aquest article