SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Seminari federal de calculadores de 2016 a València

Seminari federal de calculadores de 2016 a València

dimarts 7 de juny de 2016, per  Miquel Àngel Amengual

Els propassats 6 i 7 de maig es celebrà a València un nou seminari sobre la calculadora coma a recurs didàctic en l’ensenyament de les matemàtiques.

Aquesta edició comptà amb més participació de les societats d’arreu de l’Estat. A les habituals d’Andalusia, Castella-Lleó, Galícia, Madrid, País Basc, València i Balears se sumaren las de Cantàbria, Catalunya i Navarra i no va poder assistir Abel Martín, d’Astúries.

Es parlà sobre la situació de temes didàctics a cada Comunitat, observant-se coincidències i discrepàncies. D’aquestes darreres, la més destacable és la classificació per competències que es fa aquí i a Catalunya, front els estàndards avaluables, que s’estan implantant a moltes comunitats autònomes.

Ha destacar moltes coincidències sobre els maldecaps originats per la LOMQE, la formació dels estudiants de magisteri i les perspectives més immediates sobre el tema de l’ús de les calculadores a l’aula.

Es presentaren diferents materials didàctics, classificats per estàndards i s’acordà un sistema de posada en comú de les unitats tractades. La idea és poder oferir la major quantitat possible del currículum vigent en una guia pràctica de problemes explicats i resolts segons algoritmes tradicionals i amb el suport de la calculadora.

Es parlaren sobre les tasques oportunes a desenvolupar i de la participació en el CIBEM 2017 que tindrà lloc a Madrid.

A continuació algunes fotos dels participants en el seminari:


Castella-Lleó


Catalunya


Galícia


Madrid


Navarra


País Basc


País Valencià

Tot el grup acordà les dates i lloc de la propera reunió, a Castro Urdiales dies 21, 22 i 23 d’octubre.

No es pot concloure la crònica sense agrair la perfecta organització local, a càrrec de Daniel Vila, de la divisió educativa de CASIO i dels companys de València.

Respondre a aquest article