SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Talaies i Torres de Mallorca: Senyal de Fum

Talaies i Torres de Mallorca: Senyal de Fum

dissabte 7 de gener de 2017, per  SBM-XEIX

Talaies i Torres de Mallorca: Senyal de Fum


Avui, dissabte dia 7 de gener, ja s’ha recreat la primera ronda de la propagació dels senyals entre les torres i talaies costaneres de Mallorca amb un èxit indiscutible!

A les 13:00 s’ha iniciat el senyal de Fum a sa Torre de Na Pòpia, a Sa Dragonera, i talaiers i talaieres de tots els punts de Mallorca han fet possible la propagació d’aquest senyal per tota la costa de Mallorca.

A més, aquelles torres, talaies, castells i fortaleses que han pogut, han fet sonar un Corn (abalot) com era de costum fa 200 anys abans de què deixessin de funcionar aquestes talaies i torres de defensa. També s’han fet repicar algunes campanes quan ha arribat el senyal. Tot seguit, en totes i cada una d’elles s’ha llegit un manifest explicant els diversos motius de la diada (adjunt més a baix).

La segona ronda avui a les 18:15: El senyal de Llum es propagarà per la costa Mallorquina, ànim i força Talaiers i Talaieres!

Podeu trobar més informació, imatges i inclús seguir la segona ronda en directe a les xarxes socials com:

Facebook: Facebook.com/Talaies-de-Mallorca-Torres-de-Defensa
Twitter: Twitter.com/sbmxeix

Sobretot, volem donar les gràcies a totes les persones, administracions, entitats, associacions i particulars que individualment han ajudat a deixar testimoni i que la diada fos tot un èxit.

Documents adjunts

Respondre a aquest article