SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Resum XXIII Olimpíada Matemàtica Nacional per a 2n d’ESO

Resum XXIII Olimpíada Matemàtica Nacional per a 2n d’ESO

dimarts 3 de juliol de 2012, per  SBM-XEIX

Del 24 al 28 de juny de 2012 ha tingut lloc al País Basc la XXIII OMN (Olimpíada Matemàtica Nacional) per a alumnes de 2n d’ESO, convocada per la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, FESPM, i organitzada per la Sociedad de Profesorado de Matemáticas de Euskadi, Euskadiko Matematika Irakasleen Elkartearen EMIE 20+11.

Les Illes Balears han estat representades pels alumnes que varen ser seleccionats en la fase autonòmica, V Festa de les matemàtiques, organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques, SBM-XEIX, que va tenir lloc a Felanitx. En aquesta fase es varen seleccionar els alumnes Maria Monserrat Barceló, Miquel Rosselló Xamena i Esteve Valls Mascaró. La professora acompanyant d’aquests alumnes ha estat n’Antònia Martorell Mir, coordinadora nacional de l’olimpíada per Balears.

L’alumne Esteve Valls Mascaró ha rebut dos premis com a component del grup guanyador en el concurs de fotografia, per a la millor fotografia matemàtica i per la millor composició fotogràfica.

Durant els cinc dies que ha durat l’Olimpíada Nacional, s’han realitzat des de proves individuals i en grup fins a activitats lúdico-matemàtiques, turístiques i culturals. S’ha intentat fomentar el gust per les matemàtiques, el treball en grup, així com afavorir les relacions humanes d’amistat i de coneixement entre alumnes i professors de diverses Comunitats Autònomes.

Des de la societat volem donar l’enhorabona a la societat organitzadora per aquests dies meravellosos per terres basques. Així com també als alumnes que han arribat a la fase final.

Respondre a aquest article