SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Resum XXIV Olimpíada Matemàtica Nacional per a 2n d’ESO

Resum XXIV Olimpíada Matemàtica Nacional per a 2n d’ESO

diumenge 30 de juny de 2013, per  SBM-XEIX

Del 23 al 27 de juny de 2013 ha tingut lloc al Principat d’Andorra la XXIV OMN (Olimpíada Matemàtica Nacional) per a alumnes de 2n d’ESO, convocada per la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, FESPM, i organitzada per l’Ambaixada Espanyola al Principat d’Andorra amb la col•laboració de tots els centres educatius de secundària del país.

Les Illes Balears s’han vist representades pels alumnes que varen ser seleccionats en la fase autonòmica, VI Festa de les matemàtiques, organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques, SBM-XEIX. En aquesta fase es varen seleccionar tres alumnes Carmen Aguilera Buendía, Joan Ferrer Guasch i Toni Huguet Torres. La professora acompanyant d’aquests alumnes ha estat n’Antònia Martorell Mir, coordinadora nacional de l’olimpíada per Balears.

Durant els cinc dies que ha durat l’Olimpíada, s’han realitzat des de proves individuals i en grup fins a activitats lúdico-matemàtiques, turístiques i culturals. S’ha intentat fomentar el gust per les matemàtiques, el treball en grup, així com afavorir les relacions humanes d’amistat i de coneixement entre alumnes i professors de diverses Comunitats Autònomes.

Des de la societat volem donar l’enhorabona als organitzadors per aquests dies meravellosos per terres andorranes. Així com també als alumnes que han arribat a la fase final.