SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > VI Festa de les Matemàtiques: convocatòria i problemes

VI Festa de les Matemàtiques: convocatòria i problemes

dimecres 5 de desembre de 2012, per  SBM-XEIX

La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Cultura, convoca la VI Festa de les Matemàtiques.

La Festa de les Matemàtiques és una activitat oberta a tots els centres de les Illes, que es celebrarà per sisena vegada i que es fonamenta sobre la resolució de problemes. S’organitza en forma de concurs i a diferència d’altres anys es desenvoluparà en una única fase, atès que els seus responsables, en aquest curs escolar, centren els seus esforços i recursos en l’organització de la XVI JAEM (Jornades per a l’Aprenentatge i l’Ensenyament de les Matemàtiques). Aquesta fase tindrà lloc al propi centre i va adreçada a l’alumnat de primer cicle d’ESO. Per a poder participar s’hi ha d’implicar de forma voluntària el professorat del departament de matemàtiques corresponent.
Es resoldran tres problemes de desenvolupament i una col•lecció de problemes curts, sempre en equips de tres alumnes. Els centres seleccionaran un treball per nivell que es lliurarà a la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX en els terminis pertinents. Se suggereix que cada centre organitzi pel seu compte una fase selectiva dels treballs, premií internament els millors, i lliuri a l’organització el millor de cada nivell. A continuació, un jurat s’encarregarà d’avaluar-los i de seleccionar el millor treball de cada nivell.
El grup de 2n d’ESO seleccionat representarà a les Illes Balears a l’Olimpíada Matemàtica Nacional que se celebrarà a Andorra a finals de juny del 2013. I el grup seleccionat de 1r d’ESO representarà a les Illes Balears a l’Olimpíada Matemàtica Nacional del 2014 que se celebrarà a Catalunya.

Els problemes per a primer i segon d’ESO es poden consultar al weib o als documents adjunts. El termini d’entrega serà el 15 de març de 2013.

Trobareu la convocatòria de la Festa i els formularis d’inscripció als documents adjunts.

Documents adjunts

Respondre a aquest article