SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Celebrada la VII Festa de les Matemàtiques

Celebrada la VII Festa de les Matemàtiques

diumenge 26 d’abril de 2015, per  SBM-XEIX

Avui (25 d’abril de 2015) s’ha celebrat la VII Festa de les Matemàtiques de les Illes Balears. El poble que ha acollit els més de 220 alumnes participants ha estat la vila d’Artà. De bon matí, a les 9:00, els grups compareixien puntuals a la cita al Teatre Municipal.

La inauguració de la jornada ha estat presidida pel batle d’Artà, Bartomeu Gili, pel president de l’SBM-XEIX, Daniel Ruiz, i per la coordinadora de la Festa, Antònia Martorell.

El teatre estava ple d’alumnes de 1r i 2n d’ESO amb ganes de passar un matí divertit, entretingut, profitós, de la mà de les Matemàtiques. Hi havia també, com és natural, molts de pares i mares i professors i professores acompanyants.

La Festa de les Matemàtiques en l’edició d’enguany constava d’una gimcana pel centre del poble, en un recorregut pensat també per conèixer els punts més emblemàtics. El bon temps i una primavera exuberant arrodoniren un marc incomparable.

Hi havia un total de set punts de control que constava de cinc proves en grup i dues proves individuals. El primer punt estava situat a na Batlesa, la casa de cultura d’Artà, vora el teatre.

Un segon punt de control estava situat al casal del CC Sant Salvador, la direcció del qual cedí amablement les seves aules per poder realitzar-hi una de les proves individuals.

Un tercer punt estava situat a la plaça de l’Ajuntament, a la vora del Museu Etnogràfic Municipal. Els alumnes disposaven d’un plànol per anar-se orientant i trobar els punts corresponents.

Un quart estava situat a l’escalonada d’accés a Sant Salvador, just darrera l’esglèsia. Bé en comptaren d’escalons els alumnes!

Dos punts més, estaven situats dalt del turó de Sant Salvador on, a més de realitzar les proves, els alumnes disposaven d’una magnífica panoràmica de 360º.

Finalment, el darrer punt de control, estava situat a Ses Escoles, al peu del turó de Sant Salvador. Allà hi varen realitzar l’altra prova individual.

La cloenda de l’acte fou a càrrec del professor Anton Aubanell, magnífic divulgador de les Matemàtiques que amb el seu espectacle de bombolles de sabó ens feu gaudir a tots i demostrà amb l’art dels mestres que les Matemàtiques són el llenguatge de la naturalesa.

En la categoria de les proves per grups, el grup "8 invertit" de l’IES Damià Huguet de Campos fou el guanyador en la categoria de 1r d’ESO, mentre que el grup "Milanes" de l’IES Joan Alcover de Ciutat guanyà el premi de 2n d’ESO. Els alumnes que formen aquests grups són:
- 1r ESO: Miquel Àngel Aguiló González, Joan Camps Tomás i Thomas Anthony Rossall Kleczewski.
- 2n ESO: Pau Fiol Vicens, Àgueda Menéndez Morro i Wiwei Zhan Du.

Ara només queda avaluar les proves individuals per tenir els guanyadors absoluts que representaran les Illes Balears a l’Olimpíada Nacional del 2015 i 2016. Enhorabona a tots els participants!

L’organització de la VII Festa de les Matemàtiques ha corregut a càrrec de: Margalida Cantó Espot, M. Magdalena Gelabert Munar, Guillem Àngel Llabrés Munar, Miquel Martorell Fullana, Antònia Martorell Mir, Joana M. Mayol Cerdà, Joan Miquel Payeras Crespí, Susana Pérez García, Rafel Rafael Oliver, Margalida Riera Jaume i M. del Carme Sampedro Barrios.

GALERIA FOTOGRÀFICA

2 Missatges

 • Celebrada la VII Festa de les Matemàtiques Le 30 d’abril de 2015 à 08:18, per  3Pi

  Quan està previst que súrtiguen els resultats finals de les proves. i en quina pàgina es penjaran?

  • Celebrada la VII Festa de les Matemàtiques Le 5 de maig de 2015 à 01:57, per  Organització

   Bon dia!
   Avui està previst que es reuneixi l’equip organitzador. En aquesta pàgina web es publicaran els noms dels tres guanyadors de 1r d’ESO i de 2n d’ESO.