SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Crònica de la XI Festa de les Matemàtiques

Crònica de la XI Festa de les Matemàtiques

dimarts 9 de maig de 2023, per  SBM-XEIX

El passat dissabte 6 de maig va tenir lloc a Porreres la XI Festa de les Matemàtiques. Enguany hem pogut recuperar aquest espai de trobada en el marc esplèndid que ofereix el poble de Porreres.

En aquesta jornada matemàtica, més de 200 alumnes de 1r i 2n d’ESO varen poder gaudir fent matemàtiques, de manera individual i en equip.

Primer la concentració va ser a l’IES Porreres que va cedir les seves instal·lacions per poder fer la prova individual. Les activitats que es plantejaven estaven emmarcades en el poble de Porreres, en els seus lloc i en la seva gent.





Després començava la gimcana per equips. Aquesta part duia als infants a recórrer diferents llocs del poble (Parc de n’Hereveta, Plaça de la Vila, Plaça de Santa Catalina Thomàs, Església) en els quals es duien a terme les proves.


Els alumnes varen estar engrescats durant tota la diada que va acabar amb la conferència de Pere Estelrich ’No és màgia, són matemàtiques’ a l’Auditori de Porreres.



Des de l’organització volem agrair la col·laboració de les diferents entitats i patrocinadors, així com la participació i implicació dels professors i professores dels diferents instituts i centres participants. I com no podia faltar, gràcies també als alumnes i a les seves famílies, ja que sense ells la Festa no tendria sentit.

Teniu disponibles les proves de 1r ESO i les de 2n ESO, en els documents adjunts:

Enunciats 1r ESO Porreres
Enunciats 2n ESO Porreres