SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Resum XXIX Olimpíada Matemàtica per a 2n d’ESO

Resum XXIX Olimpíada Matemàtica per a 2n d’ESO

dimecres 27 de juny de 2018, per  SBM-XEIX

Del 21 al 25 de juny de 2018 ha tingut lloc a València la XXIX Olimpíada Matemàtica Nacional per a alumnes de 2n d’ESO, convocada per la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, FESPM, i organitzada per la Sociedad d’Educació Matemàtica Comunitat Valenciana "Al-Khwarizmi", SEMCV. A la pàgina web de la societat trobareu informació de l’olimpíada (fotos, resums, retalls de premsa,...)

Les Illes Balears s’han vist representades pels alumnes que varen ser seleccionats en la fase autonòmica, VIII Festa de les matemàtiques, organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques, SBM-XEIX. En aquesta fase es varen seleccionar tres alumnes Jaume Amengual Sánchez, Damià Carreras Font i Joan Galmés Oliver. La professora acompanyant d’aquests alumnes ha estat n’Antònia Martorell Mir, coordinadora de l’olimpíada per a les Illes Balears.

Durant els cinc dies que ha durat l’Olimpíada, s’han realitzat des de proves individuals i en grup fins a activitats lúdico-matemàtiques, turístiques i culturals. S’ha intentat fomentar el gust per les matemàtiques, el treball en grup, així com afavorir les relacions humanes d’amistat i de coneixement entre alumnes i professors de diverses Comunitats Autònomes.

Des de la societat volem donar l’enhorabona als organitzadors per aquests dies meravellosos per terres valencianes. Així com també a tots els alumnes que han arribat a la fase final.

Els alumnes que han participat a l’olimpíada han volgut comentar la seva impressió:

«Nosaltres, Joan Galmés, Jaume Amengual i Damià Carreras, aquest any hem estat seleccionats per representar a les Illes Balears a la fase nacional de la festa de les matemàtiques, a València.

El primer dia ens varen separar per parelles, aquesta persona seria amb la qual dormiríem en el col·legi major Galileo Galilei.

En total érem 61 alumnes de totes parts d’Espanya i Andorra inclosa.

Durant els següents dies vàrem visitar llocs emblemàtics de València com l’Ajuntament de València, la catedral de València o la Ciutat de les Ciències.

Vàrem visitar Xàtiva on va tenir lloc la prova per equips i Ontinyent on va tenir lloc la prova de velocitat per equips.

També vàrem visitar la Universitat Politècnica de València on varem fer la prova individual i la Universitat de València on vàrem tenir el plaer de xerrar amb la rectora i la seva delegada.

El darrer dia vàrem visitar les Corts valencianes, allà ens varen explicar un poc la història de l’edifici, vàrem visitar l’hemicicle i vàrem celebrar l’acte de clausura.

Aquest viatge ha estat una experiència única, hem conegut a molta gent nova, amb alguns no hem connectat però amb altres hem creat llaços d’amistat que malgrat la distància seguiran existint. També hem après moltes matemàtiques, com els nombres de bronze, d’or, de plata, de plàstic i el nombre e, també hem après algunes coses sobre els cubs de Rubik. En definitiva, ha estat una experiència inoblidable.»

Respondre a aquest article