SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Resum XXVI Olimpíada Matemàtica per a 2n d’ESO

Resum XXVI Olimpíada Matemàtica per a 2n d’ESO

dimarts 30 de juny de 2015, per  SBM-XEIX

Del 24 al 28 de juny de 2015 ha tingut lloc a Saragossa la XXVI Olimpíada Matemàtica Nacional per a alumnes de 2n d’ESO, convocada per la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, FESPM, i organitzada per la Sociedad Aragonesa "Pedro Sánchez Ciruelo" de Profesores de Matemáticas, SAPM.

Les Illes Balears s’han vist representades pels alumnes que varen ser seleccionats en la fase autonòmica, VII Festa de les matemàtiques, organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques, SBM-XEIX. En aquesta fase es varen seleccionar tres alumnes M. Antònia Ferrer Martínez, Miquel Ribas Moyà i Laura Speck Alcover. La professora acompanyant d’aquests alumnes ha estat n’Antònia Martorell Mir, coordinadora de l’olimpíada per a les Illes Balears.

Durant els cinc dies que ha durat l’Olimpíada, s’han realitzat des de proves individuals i en grup fins a activitats lúdico-matemàtiques, turístiques i culturals. S’ha intentat fomentar el gust per les matemàtiques, el treball en grup, així com afavorir les relacions humanes d’amistat i de coneixement entre alumnes i professors de diverses Comunitats Autònomes.

Podeu llegir la crònica diària a la web de l’olimpíada, veure els problemes individuals i per equips, consultar els articles de premsa,...

S’ha de dir que en Miquel Ribas estava al grup d’alumnes que ha obtingut menció d’honor en la resolució dels problemes en equip. Enhorabona Miquel!!!

Des de la societat volem donar l’enhorabona als organitzadors per aquests dies meravellosos per terres aragoneses. Així com també a tots els alumnes que han arribat a la fase final.

Respondre a aquest article