SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Resum XXVII Olimpíada Matemàtica per a 2n d’ESO

Resum XXVII Olimpíada Matemàtica per a 2n d’ESO

dimecres 29 de juny de 2016, per  SBM-XEIX

Del 22 al 26 de juny de 2016 ha tingut lloc a Santander la XXVII Olimpíada Matemàtica per a alumnes de 2n d’ESO, convocada per la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas, FESPM, i organitzada per la Sociedad Matemática de Profesores de Cantabria.

Les Illes Balears s’han vist representades pels alumnes que varen ser seleccionats en la fase autonòmica, VII Festa de les matemàtiques, organitzada per la Societat Balear de Matemàtiques, SBM-XEIX. En aquesta fase es varen seleccionar tres alumnes Miquel Llorach Escuder, Francisco Javier Sancho Sebastián i Llucia Zarza Juan. La professora acompanyant d’aquests alumnes ha estat n’Antònia Martorell Mir, coordinadora de l’olimpíada per a les Illes Balears.

Els alumnes Francisco Javier Sancho i Miquel Llorach han obtingut una menció d’honor com a 1r i 3r classificat, respectivament, en la prova d’equips.

Podeu veure fotos de l’olimpíada en aquest enllaç.

Des de la societat volem donar l’enhorabona als organitzadors per aquests dies meravellosos per terres càntabres. Així com també als alumnes que han arribat a la fase final.

Els alumnes que han participat a l’olimpíada han volgut comentar la seva impressió:

“Nosaltres som els tres nins que hem pogut gaudir de la meravellosa experiència de representar a les Illes Balears a l’Olimpíada Matemàtica Nacional.

El primer dia estàvem molt nerviosos ja que no ens coneixíem però també il•lusionats i això seria una experiència inoblidable. A l’alberg vàrem conèixer els que serien els nostres companys i amics. Encara que el viatge va ser molt llarg va valer la pena recórrer tants quilòmetres. Ens varen rebre molt amablement, tan els professors com tots els nostres companys.

El segon dia estàvem nerviosíssims ja que teníem la prova individual però sabíem que ho intentaríem fer el millor possible. Després d’això ens vàrem alliberar de tots els nervis i vàrem poder gaudir de l’experiència de visitar l’Ajuntament i el planetari de Santander.

El tercer dia hi va haver les proves per equips a la península de la Magdalena. Les proves per equips ens varen unir més i va ser impressionant veure a tots els participants corrent per a trobar als organitzadors i que aquests els hi proposessin problemes. Després vàrem conèixer millor diversos monuments de Santander. Durant aqueta ruta havíem de fer les fotografies matemàtiques que presentaríem al concurs.

El quart dia vàrem tenir un dia ple d’excursions. Pel matí vàrem visitar un ecoparc on vàrem poder aprendre moltes coses sobre marees, molins,... El capvespre vàrem anar a Santoña on vàrem poder banyar-nos a les fredes aigües del Cantàbric i visitar una fàbrica de conserves.

El darrer dia fou el més emotiu ja que havíem d’acomiadar-nos de tots els amics que havíem fet. Encara així gaudiríem de la visita al Parlament.

Ens ha parescut que ha estat molt bé, recomanam l’experiència ja que ha estat inoblidable i hem pogut fer molts d’amics. Ens agradaria agrair a totes les persones que han fet possible aquesta aventura.”

Respondre a aquest article