SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > Santa Maria 2019: ressenya de la festa de les matemàtiques

Santa Maria 2019: ressenya de la festa de les matemàtiques

dilluns 15 d’abril de 2019, per  SBM-XEIX

El passat dissabte 13 d’abril tengué lloc a Santa Maria del Camí la IX edició de la Festa de les Matemàtiques a les Illes Balears per a alumnes de 1r i 2n d’ESO.

La inauguració de la jornada va estar presidida pel batle de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, el Sr. Nicolau Canyelles, la directora de l’IES Santa Maria, la Sra.Maria del Camí Bover Ripoll, el president de la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, el Sr. Daniel Ruiz, i per la coordinadora de la Festa, la Sra. Antònia Martorell.

A la Festa participaren més de 200 d’alumnes de 1r i 2n d’ESO amb ganes de passar un matí divertit, entretingut, profitós, de la mà de les Matemàtiques.

La primera de les proves va ser la individual que es realitzar a l’institut de Santa Maria.

La segona de les activitats va ser la gimcana matemàtica pel centre del poble, en un recorregut pensat també per conèixer els punts més emblemàtics. Hi havia un total de sis proves en grup. Una a la Casa de la Vila.

Una altra vora la parròquia, a la plaça Escola Can Capó.

Una al Celler Jaume de Puntiró.

Una a Ca s’Apotecari.

Una altra a Cas Metge Rei

Una altra a la plaça Nova.

El bon temps i una primavera exuberant arrodoniren un marc incomparable.
La cloenda de l’acte fou a càrrec del professor i mag Fernando Blasco, que ens va fer gaurdir amb el seu espectacle de Matemàgia.

Amb l’ajuda de cordes, cartes, monedes,.. va fer diferents jocs o «trucs» que aconseguiren meravellar, entretenir, admirar i il·lusionar al públic, tant alumnes com professors.

Com a obsequi va rebre dues botelles de vi «Amic Amat» gentilesa del Celler Jaume de Puntiró que tenen una etiqueta molt matemàtica, la figura plena de Ramon Llull.

Respondre a aquest article