SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Festa de les Matemàtiques > VIII Festa de les Matemàtiques

VIII Festa de les Matemàtiques

dimecres 10 de maig de 2017, per  SBM-XEIX

Cada dos anys l’SBM-XEIX organitza la Festa de les Matemàtiques, activitat per a alumnes de 1r i 2n d’ESO que enguany es celebrarà el dissabte 13 de maig a Sineu. L’activitat està oberta a tots els centres de les Illes Balears, l’objectiu principal és aconseguir que els estudiants experimentin les matemàtiques fora de l’aula, s’adonin de la importància que tenen en la vida quotidiana i adquireixin seguretat i confiança en les capacitats pròpies. Es realitzarà una prova individual, una gimcana matemàtica pel poble de Sineu i un espectacle matemàtic a l’IES Sineu: «Quina història amb el vuit!» a càrrec de Josep Lluís Pol.

Aquest any s’han inscrit un total de 213 alumnes de 1r i 2n d’ESO de 21 centres diferents amb els respectius professors acompanyants.

Els alumnes guanyadors de 2n d’ESO representaran les Illes Balears a l’Olimpíada Matemàtica que se celebrarà a Valladolid a finals de juny de 2017. I els alumnes guanyadors de 1r d’ESO representaran les Illes Balears a l’Olimpíada Matemàtica de 2018.

Per dur-la a bon port, la Societat té el compromís i el suport de l’Ajuntament de Sineu i de l’IES Sineu.

A la Festa els alumnes resolen problemes, no es tracta d’una competició sinó d’estimular als nins i nines al treball en equip, al gust per les matemàtiques, a conèixer la part lúdica i creativa de les matemàtiques, estimular diferents estratègies de pensament, ... També es pretén sensibilitzar el professorat, i també a la societat en general, per a la millora de l’ensenyança de les matemàtiques i recursos a utilitzar. Així com, popularitzar les matemàtiques i elevar el nivell dels alumnes.

Respondre a aquest article