SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Matemàtiques en Família > Històries matemàtiques per la ciutat vella

Històries matemàtiques per la ciutat vella

dilluns 20 de novembre de 2006, per  SBM-XEIX

Diumenge passat tingué lloc la primera edició de l’activitat "Matemàtiques en família: Històries matemàtiques per la ciutat vella" que patrocina des de Dinàmica Educativa l’Ajuntament de Palma en el marc del programa "Créixer junts".

Històries matemàtiques per la ciutat vella

La passejada fou tot un èxit de participació amb 51 assistents, cosa que obligà a fer el recorregut en dos grups i sentits inversos. El fet és que ja hi ha llista d’espera per a les pròximes edicions.

L’avaluació que en fan les persones que guiaren l’activitat (Rosalia Bilbao, Maria Magraner, Pilar Oliva, Ana Belen Petro i Josep Lluís Pol) és del tot positiva. S’aconsegueix donar compliment així, a un dels objectius que ens marcàrem en els estatuts des de bon principi: divulgar les matemàtiques també des d’un àmbit no formal.

La passejada passa pel banc de Cort (la combinatòria i la història de l’univers), el sepulcre de Ramon Llull (el Quadrivium d’Arquites i l’Ars Magna Combinatòria de Llull), el col·legi de Monti-sion (la cartografia d’Abraham i Jafudà Cresques, la lluna de Vicenç Mut i el joc de la baldufa jueva), els banys àrabs (els nombres indo-aràbics i els problemes del repartiment de Malba Tahan), el mirador de les murades (la defensa de Siracusa i els enginys d’Arquímedes) i l’antic enrajolat del Born (la geometria desapareguda de Gaudí).

Històries matemàtiques per la ciutat vella

Està previst repetir l’activitat els dos pròxims trimestres de 2007 així com afegir-ne una de nova dins el mateix programa amb el títol de "les matemàtiques de la natura". Les pre-inscripcions es realitzen a través de la pàgina web de l’ajuntament de Palma.

Respondre a aquest article