SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Matemàtiques en Família > Publicat el primer itinerari matemàtic en família

Publicat el primer itinerari matemàtic en família

diumenge 12 d’octubre de 2008, per  SBM-XEIX

Avui diumenge (12-10-2008) aprofitant la realització de l’itinerari per a famílies Històries matemàtiques de la Ciutat vella, s’ha presentat la primera publicació de la Societat en format de petit llibre. És tracta d’una edició a càrrec de l’Ajuntament de Palma que ha impulsat aquest tipus d’itinerari des de creació de l’SBM-XEIX. En són els autors i autores Rosalia Bilbao, Maria Magraner, Pilar Oliva, Ana Belén Petro i Josep Lluís Pol.

El llibre té 68 pàgines a color, de format proper al DIN A5, amb una maquetació moderna i atractiva de Katja Nüschen i enquadernat amb "espiral" per facilitar la seva consulta durant l’itinerari ja que la pretensió és que sigui un vertader llibre de camp.

A les seves pàgines hi trobareu combinatòria en el banc del Sinofós, l’art de saber i el Quadrivium d’Arquites al sepulcre de Ramon Llull, la cartografia dels Cresques, el cercle de Novatores de Monti-sion, les matemàtiques àrabs a Can Fontirroig, Arquímedes dalt de la murada i Antoni Gaudí i altres tessel·lacions al passeig del Born.

Així mateix, cada centre d’interès té una ressenya històrica i les corresponents indicacions de passeig.

2 Missatges

Respondre a aquest article