SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Olimpíada Matemàtica de batxillerat > 51 alumnes participen demà a l’Olimpíada Matemàtica a les Illes (...)

51 alumnes participen demà a l’Olimpíada Matemàtica a les Illes Balears

dijous 12 de gener de 2012, per  SBM-XEIX

Demà, divendres 13 de gener, tindrà lloc la XLVIII Olimpíada Matemàtica de la UIB per a estudiants de batxillerat. Hi participaran 51 alumnes de les Illes Balears: 29 a Mallorca, 14 a Menorca i 8 a Eivissa i Formentera.

L’Olimpíada Matemàtica és un concurs de resolució de problemes, adreçat a l’alumnat de tot el sistema educatiu espanyol matriculat a batxillerat, que té com a objectiu estimular l’estudi de les matemàtiques i el desenvolupament de joves talents. Consta de tres fases, local, estatal i internacional, amb un nivell de dificultat creixent.

La prova de la fase local de la quaranta-vuitena edició té lloc al campus de la UIB i als instituts d’educació secundària Joan Ramis i Ramis de Maó i Santa Maria d’Eivissa. El programa d’aquesta primera fase local consta de dues sessions de problemes, una al matí i una altra a l’horabaixa. Cada sessió inclou tres problemes, i els participants treballen individualment.

Els tres primers classificats seran guardonats amb un diploma i un viatge per participar a la fase estatal de l’Olimpíada Matemàtica, que es durà a terme a Santander, cortesia de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. Així mateix, els tres primers classificats rebran un premi en metàl·lic de 380 euros, 285 euros i 220 euros, respectivament, concedit pel Ministeri d’Educació.

Els sis primers classificats en la fase nacional formaran l’equip que representarà Espanya a la 53a Olimpíada Matemàtica Internacional, que tindrà lloc a l’Argentina la segona quinzena de juliol de 2012, i a la XXVII Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques, que tindrà lloc a Bolívia el setembre de 2012.

La XLVIII Olimpíada Matemàtica Espanyola l’organitzen la Reial Societat Matemàtica Espanyola, la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, amb el suport de Sa Nostra i la Societat Balear de Matemàtiques-XEIX i el patrocini del Ministeri d’Educació.

Extret del Servei de Comunicació de la UIB.

Respondre a aquest article