SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Olimpíada Matemàtica de batxillerat > Convocatòria de la XLVIII Olimpíada Matemàtica

Convocatòria de la XLVIII Olimpíada Matemàtica

dimecres 23 de novembre de 2011, per  SBM-XEIX

Benvolguts companys,

Volem comunicar-vos que, un any més, la Real Societat Matemàtica Espanyola convoca, amb el patrocini de la Subdirección General de Becas, Ayudas y Movilidad de Estudiantes del Ministerio de Educación, la

XLVIII Olimpíada Matemàtica Espanyola (OME)

en la qual podran participar els alumnes del sistema educatiu espanyol que, durant el curs 2010-2011, estiguin matriculats al batxillerat.

Els alumnes interessats en participar-hi, han d’emplenar i transmetre el full d’inscripció disponible a l’adreça http://olimpiada.xeix.org, abans del 15 de desembre.

La primera Fase o Fase de Districte consistirà a resoldre problemes de matemàtiques en dues sessions, i tindrà lloc dia 13 de gener de 2012. Passat el pas d’inscripció, informarem als instituts amb alumnes participants tant de l’horari com del lloc on es realitzaran les proves a cadascuna de les illes. També podreu consultar-ho a la mateixa web.

S’atorgaran els premis següents:

  • Primer classificat: 380 € en metàl·lic oferts pel Ministeri i diploma.
  • Segon classificat: 285 € en metàl·lic oferts pel Ministeri i diploma.
  • Tercer classificat: 220 € en metàl·lic oferts pel Ministeri i diploma.

La fase estatal tindrà lloc a Santander entre els dies 22 i 25 de març de 2012. Hi participaran els guanyadors de la primera i consistirà en la resolució de problemes en dues sessions.

S’atorgaran els premis següents:

  • Diploma i medalla d’or al sis primers classificats.
  • Diploma i medalla de plata als dotze classificats entre els llocs setè i divuitè.
  • Diploma i medalla de bronze als devuit classificats entre els llocs dinovè i trenta-sisè.

A més, la Subdirección General de Becas, Ayudas y Movilidad de Estudiantes del Ministerio de Educación concedeix un altre premi en metàl·lic de 750 € a cada un dels sis primers classificats.

Finalment, aquests sis primers classificats formaran l’equip que representarà Espanya a la 52a Olimpíada Matemàtica Internacional que se celebrarà a Mar de Plata (Argentina) el juliol del 2012 i a la XXVII Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques a Bolívia el setembre del mateix any.

Des de la SBM-XEIX volem animar el professorat del vostre centre perquè promogui i incentivi la participació de l’alumnat.

Atentament,
L’organització

Podeu trobar la convocatòria al document adjunt.

Documents adjunts

Respondre a aquest article