SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Olimpíada Matemàtica de batxillerat > Recull històric > 2007-2008 > Dues medalles de plata per a alumnes de Balears a la fase nacional de (...)

Dues medalles de plata per a alumnes de Balears a la fase nacional de l’Olimpíada

dimecres 9 d’abril de 2008, per  SBM-XEIX

La fase estatal de l’Olimpíada Matemàtica s’ha celebrat aquest any a València els dies 27, 28 i 29 de març. En aquesta fase final de l’edició d’enguany de l’Olimpíada, hi han participat 102 al·lots i 16 al·lotes, representants de les desset comunitats autònomes i de la ciutat autònoma de Melilla. Formaven l’equip de Balears els tres guanyadors de la fase local: Pedro Bibiloni Serrano (col·legi La Salle, Palma), Francisco Rul·lan Palou de Comasema (col·legi Montision, Palma) i Antoni Tuduri Suaus (IES Joan Ramis i Ramis, Maó).

El concurs es va desenvolupar tot seguint les pautes de l’OME: es varen proposar sis problemes en dues sessions de tres hores i mitja. Els nostres estudiants aconseguiren dues medalles de plata (Pedro Bibiloni i Francesc Rul·lan). En conjunt, la prova va ser tan difícil que cap estudiant va resoldre els sis problemes. La puntuación més alta va ser de 36 punts (cada problema puntuava de 0 a 7 punts). Els enunciats i la taula de freqüències de puntuacions per problema es poden trobar a la pàgina de la Real Sociedad Matemática Española: http://www.rsme.es

En el decurs de l’acte de lliurament de premis, la representació catalana va formalitzar la presentació i invitació a la fase estatal de la 45 Olimpíada Matemàtica Espanyola que tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols, Girona, el mes de març de 2009.

Podeu llegir també la ressenya de El País amb el reportatge d’Ignacio Zafra titulat Fábrica de mentes prodigiosas o consultar el pdf adjunt.

Documents adjunts

Respondre a aquest article