SBM-XEIX
SBM-XEIX
Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX

Inici > Activitats SBM-XEIX > Olimpíada Matemàtica de batxillerat > Exàmens d’Olímpiades > GUANYADORS 55ª FASE LOCAL 55ª OLIMPÍADA MATEMÀTICA DE BATXILLERAT (...)

GUANYADORS 55ª FASE LOCAL 55ª OLIMPÍADA MATEMÀTICA DE BATXILLERAT 2019

dilluns 28 de gener de 2019, per  Miquel Cirer

El passat dijous dia 10 de gener del 2019 es va celebrar la fase local de la 55ª edició de l’olimpíada matemàtica.

Aquest any s’inscriviren 49 alumnes de Mallorca, 3 de Menorca i 14 d’Eivissa; els mallorquins feren la prova a l’edifici GASPAR MELCHOR DE JOVELLANOS, de la UIB, així com també hi va haver una seu a Menorca i una altra a Eivissa.

Dues setmanes més tard ja es coneixen els guanyadors que ens representaran en el Concurs Final de la 55ª Olimpíada Matemàtica Espanyola que es durà a terme a Orense, del 21 al 24 de març de 2019. Els representats de les Illes hauran de competir amb 74 participants més de tot l’estat espanyol.

Els alumnes que aconsegueixin la Medalla d’Or en aquesta Fase Final, formaran part de l’Equip Olímpic Espanyol i els donarà accés a la 60ª edició de l’Olimpíada Matemàtica Internacional (IMO) que es celebrarà a Bath (Regne Unit) en el mes de Juliol (aquí teniu l’enllaç per si voleu pegar-li una ullada!)-

Després la Comisió d’Olimpíades de la Real Societat Matemàtica Espanyola decidirà l’equip que representarà a Espanya en la 34ª edició de la Olimpíada Iberoamericana de Matemàtiques, que es durà a terme a Guanajato, Mèxic, en el mes de setembre.

Per altre banda, les alumnes millors classificades a les fases locals, amb un màxim de 15, podran participar a sa prova de selecció de l’equip espanyol que representarà a Espanya a l’Olimpíada Femenina Europea (EGMO) que es durà a terme a Kiev (Ucraïna) a l’abril del 2019. Aquesta selsecció es farà durant el mes de febrer.

Així els guanyadors de la fase local a Balears de l’edició d’enguany de l’olimpíada matemática són:

1. Gerard Ribas Acebes, del col·legi Àgora Portals, Calvià (Portals Nous)

2. Juan José Doblas Martínez, del col·legi Sant Pere (Palma)

3. Martí Martínez Gargallo, de l’IES Guillem Colom Casesnoves (Sóller)

A més, s’han concedit els següents dos accèssits:

Joan Allés Bosch, de l’IES JM Quadrado (Ciutadella)
i
Roberto Fernández Parrón, de l’IES Xarc, Santa Eulàlia del Rio, Eivissa.

Donar la enhorabona als tres alumnes guanyadors, així com també agraïr l’esforç i dedicació als seus professors preparadors, tant a les classes col•lectives de preparació, com als preparadors individuals, per la seva aportació al descobriment del món matemàtic per part dels nostres alumnes.

Des d’aquí volem animar als guanyadors a preparar-se de valent per aconseguir arribar el més enfora possible en aquesta aventura matemàtica, així com també animar als altres participants a gaudir d’aquest meravellós món de les matemàtiques!

Ànim i molta sort!!!

Respondre a aquest article