SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2022

Illes Balears
23a edició: 17 de març de 2022

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 10a edició: 2009 > Informació general > Entrega de premis Cangur UIB 2009

Entrega de premis Cangur UIB 2009

diumenge 7 de juny de 2009, per  cangur

El passat divendres (05.06.2009) tingué lloc la cerimònia d’entrega de premis de la desena edició de les Proves Cangur a les Iles Balears. Aquest acte es celebrà a la Sala d’actes de l’edifici Son Lledó de la UIB i foren presents els trenta-un guanyadors i guanyadores corresponents a les illes de Mallorca, Eivissa i Formentera.

Després de la benvinguda per part de la rectora Montserrat Casas, es donà la paraula als diferents representats de les entitats organitzadores i col·laboradores:

  • Arnau Mir, Cap de Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB, destacà la participació de l’alumnat en aquesta edició.
  • Antoni Gomà, secretari de la Comissió Cangur a Catalunya, va esmentar la col·laboració entre les dues Societats de Matemàtiques per dur endavant aquestes proves a les illes.
  • Josep Lluís Pol, president de la SBM-XEIX, va posar èmfasi en el caràcter internacional de les Proves, que també serveixen per agermanar tots els participants de llengua catalana, així com el seu caràcter festiu.
  • Miquel Pasqual, representant de "Sa Nostra" Caixa de Balears, volgué donar l’enhorabona als guanyadors i remarcar la col·laboració fructífera entre la Societat i l’entitat bancària.

Seguidament es procedí a l’entrega de premis. Cada un dels guanyadors rebé un diploma, juntament amb els premis, que anaven des d’ordinadors portàtils, a llibres de problemes matemàtics o matrícules gratuïtes per estudiar a la UIB el curs 2009-2010.

Després de l’entrega de premis, la comissió organitzadora a Balears va donar un petit detall a la coordinadora de les Proves a Balears fins l’edició de 2008, Ana Belén Petro, per la bona feina duita endavant durant tants d’anys.

L’acte continuà amb unes paraules de Maria Gener, directora general d’Administració, Ordenació i Inspecció Educatives de la Conselleria d’Educació i Cultura, que encoratjà els guanyadors a estudiar matemàtiques, molt útils i necessàries en la societat actual. Per acabar, la rectora de la UIB, Montserrat Casas, va tenir unes paraules d’ànim i de felicitació per als guanyadors i va deixar clar que la UIB tendrà les portes obertes a tots i totes dins el camí del coneixement i la formació científica.

Després de la cerimònia, hi hagué un petit refrigeri al jardí de Son Lledó de la UIB, en la que es varen poder trobar els guanyadors i guanyadores en un clima distès i festiu.

Enhorabona a tothom i fins l’edició 2010!

Podeu trobar ressenyes i més fotografies de l’acte a:

Respondre a aquest article