SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 14a edició: 2013 > Convocatòria de les Proves Cangur 2013

Convocatòria de les Proves Cangur 2013

dimarts 13 de novembre de 2012, per  cangur

La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX convoca la catorzena edició de les Proves Cangur a les Illes Balears per al proper

dijous 21 de març de 2013

Aquesta data va ser acordada en la passada de la Comissió Cangur Internacional el passat 3 de novembre a Protaras (Xipre) pels 52 països presents a la reunió.

L’organització de les proves a les Illes Balears la du a terme un equip d’unes deu persones voluntàries de la SBM-XEIX, i té com a objectiu fonamental que les Proves Cangur no siguin només una simple prova d’una hora i un quart, sinó també una bona excusa per gaudir d’unes quantes hores amb les matemàtiques.

La nostra idea és continuar amb la dinàmica de les darreres edicions, centralitzant la realització de les Proves Cangur a diferents indrets de Mallorca i Menorca. Per tant, tots els centres de Mallorca i Menorca que vulguin participar hauran de traslladar-se per poder fer les proves. A Eivissa i Formentera la Prova es realitzarà a cada centre participant.

En aquestes seus, una vegada realitzades les proves, els participants podran gaudir d’alguna activitat atractiva sobre les matemàtiques. Sabem que això podrà dur inconvenients per a alguns centres, ja que l’alumnat o els centres s’hauran de fer càrrec del pagament de l’autocar per traslladar-se al lloc on es faran les proves, i també per la gestió de l’activitat extraescolar, segons les normes de cada centre. En aquest sentit, demanam comprensió als equips directius per a l’aprovació d’aquesta activitat. S’ha de tenir en compte la importància i rellevància d’aquesta. La Prova Cangur ens sembla una acció molt atractiva per als alumnes i potenciadora de les matemàtiques.

Quant a la participació, les Proves Cangur estan obertes a tots els alumnes que vulguin participar, com s’ha fet en totes les ocasions anteriors. És important que els alumnes tenguin predisposició positiva per gaudir de les matemàtiques, i una actitud participativa i respectuosa en tot moment. Per tot això us preguem que s’inscriguin alumnes que aprofitaran aquesta activitat. En aquest sentit, seria molt positiu que els participants coneguessin de quin tipus de prova es tracta i estiguessin il·lusionats en participar. Des de l’organització pensam que un bon mètode per assegurar aquesta coneixença seria convidar-los a fer i entregar al professor o professora coordinador de centre alguna de les proves d’anys anteriors.

Per una altra banda, els professors acompanyants hauran de fer-se responsables en tot moment dels seus alumnes, participant activament en les tasques d’organització que prèviament se li assignaran, i vetllant perquè la jornada sigui el més profitosa possible. En dates properes anteriors al dia de la Prova es farà una reunió amb tots els coordinadors dels centres per concretar els darrers detalls d’organització.

Inscripció

El procés d’inscripció serà el següent:

 1. Inscripció de centres: a partir de dia 12 de novembre, fins dia 30 de novembre a la web: http://xeix.org/Cangur-2013-Inscripcio. S’hauran de donar les dades del professor coordinador de les Proves Cangur del centre.
 2. Una vegada formalitzada aquesta inscripció, es farà una reunió amb els professors coordinadors, per tal d’informar de les darreres novetats, així com per parlar sobre la inscripció dels alumnes.
  A Mallorca:
  - Zona Palma: dia 3/12/2011 a les 17:00 al CentMat.
  - Zones d’Inca i Manacor: ens posarem en contacte amb els centres per l’organització.
  A Menorca ens posarem en contacte amb els centres per concretar la reunió.
 3. Posteriorment, a partir de dia 4 de desembre s’habilitarà a la mateixa pàgina web un formulari per introduir les dades completes dels participants, seguint les indicacions de la mateixa pàgina. Aquesta inscripció quedarà tancada dia 21 de desembre. Posteriorment només es podran fer canvis només en els noms dels participants. No es podran afegir ni eliminar alumnes.

Per a l’edició 2013 la quota d’inscripció serà de 2€ per participant, com en anteriors edicions. Una vegada inscrits tots els alumnes, s’haurà de fer l’ingrés al compte de Sa Nostra:

2051 - 0080 - 16 - 1070003504

Amb aquesta inscripció es poden cobrir una petita part de les despeses: la impressió dels enunciats de les proves, els fulls òptics per a la correcció d’aquestes, l’enviament de les trameses a les diferents illes, les despeses del lliurament de premis, el lloguer dels espais... És a dir, aquesta aportació fa possible les tasques organitzatives, que es duen a terme de forma voluntària per tota la gent que hi treballa, professors i organitzadors.

Per resoldre qualsevol dubte podeu adreçar-vos a l’organització de les Proves Cangur a l’adreça de correu electrònic cangur arrova xeix.org.

També podreu trobar les darreres novetats a la pàgina web de les Proves Cangur a les Illes Balears:

http://cangur.xeix.org

Animau els vostres alumnes a participar en aquesta vertadera festa mundial de les matemàtiques!

Adjunta podeu trobar la convocatòria per imprimir.

Documents adjunts

Respondre a aquest article