SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 14a edició: 2013 > Reunió internacional del Cangur 2013

Reunió internacional del Cangur 2013

dimarts 13 de novembre de 2012, per  cangur

La comunitat del Cangur Internacional ha vist enguany augmentat els seus membres de ple dret fins a 52 païssos. A més, es va acceptar la petició per a ingressar com a membres provisionals de Xile, Ghana, Irlanda, Malàisia, Panamà i Perú.

Les xifres de participació de l’edició passada foren superiors a l’anterior, segon el creixement sostingut que, any rere any, es va produint. S’arriba ja a la impressionant xifra de sis milions i mig d’alumnes participants.

La organització de l’event va ser coordinat per Gregory Makrides, de la societat xipriota de matemàtiques, Thales foundation. Aquesta societat organitza moltes activitats cada any de caràcter internacional, moltes més de les que el seu petit tamany podria suposar. Totes elles amb gran èxit, de tal manera que el Cangur Internacional no podia faltar en el seu impressionant portafoli.

A la reunió es decidí donar carta de naturalesa la prova Cangur de nivell "pre-ecolier" que correspon a l’educació primària del nostre país. S’acceptà per unanimitat aquest grup de pre-ecolier passi a ser un grup més de la prova Cangur, obrint la possibilitat de convocar-la a les entitats organitzadores que així ho vulguin.

A la sessió de comunicacions Catalunya va presentar l’estudi pilot fet a dos instituts sobre els motius per presentar-se o no a la prova Cangur separats per, sexe, i curs.

Per acabar s’acordà que la propera reunió del Cangur Internacional es celebri a Edimburg (Escòcia) el proper 30 d’octubre.

En fi, del resultat del meeting en gaudirà una part important de la població escolar mundial, incloses la de les nostre Illes, el proper dijous dia 21 de març, segons la convocatòria, ja habitual en la que és 14a edició, de la Comissió Cangur del Xeix.

Respondre a aquest article