SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 15a edició: 2014 > Arrenquen les proves Cangur 2014

Arrenquen les proves Cangur 2014

dijous 5 de desembre de 2013, per  cangur

La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX convoca la quinzena edició de les Proves Cangur a les Illes Balears per al proper dijous 20 de març de 2014

Aquesta data va ser acordada en la passada de la Comissió Cangur Internacional a Escòcia pels països presents a la reunió.

L’organització de les proves a les Illes Balears la du a terme un equip d’unes deu persones voluntàries de la SBM-XEIX, i té com a objectiu fonamental que les Proves Cangur no siguin només una simple prova d’una hora i un quart, sinó també una bona excusa per gaudir d’unes quantes hores amb les matemàtiques.

La nostra idea és continuar amb la dinàmica de les darreres edicions, centralitzant la realització de les Proves Cangur a diferents indrets de Mallorca i Menorca. Per tant, tots els centres de Mallorca i Menorca que vulguin participar hauran de traslladar-se per poder fer les proves. A Eivissa i Formentera la Prova es realitzarà a cada centre participant.

En aquestes seus, una vegada realitzades les proves, els participants podran gaudir d’alguna activitat atractiva sobre les matemàtiques. Sabem que això podrà dur inconvenients per a alguns centres, ja que l’alumnat o els centres s’hauran de fer càrrec del pagament de l’autocar per traslladar-se al lloc on es faran les proves, i també per la gestió de l’activitat extraescolar, segons les normes de cada centre. En aquest sentit, demanam comprensió als equips directius per a l’aprovació d’aquesta activitat. S’ha de tenir en compte la importància i rellevància d’aquesta. La Prova Cangur ens sembla una acció molt atractiva per als alumnes i potenciadora de les matemàtiques.

Quant a la participació, les Proves Cangur estan obertes a tots els alumnes que vulguin participar, com s’ha fet en totes les ocasions anteriors. És important que els alumnes tenguin predisposició positiva per gaudir de les matemàtiques, i una actitud participativa i respectuosa en tot moment. Per tot això us preguem que s’inscriguin alumnes que aprofitaran aquesta activitat. En aquest sentit, seria molt positiu que els participants coneguessin de quin tipus de prova es tracta i estiguessin il·lusionats en participar.

Per una altra banda, els professors acompanyants hauran de fer-se responsables en tot moment dels seus alumnes, participant activament en les tasques d’organització que prèviament se li assignaran, i vetllant perquè la jornada sigui el més profitosa possible. En dates properes anteriors al dia de la Prova es farà una reunió amb tots els coordinadors dels centres per concretar els darrers detalls d’organització.

Inscripció

El procés d’inscripció serà el següent:

La inscripció de centres es durà a terme entre dia 4 i dia 20 de desembre a la web: http://www.xeix.org/inscripcionscangur/inscr_particip.php. S’hauran de donar les dades del professor coordinador de les Proves Cangur del centre.
Simultàniament, a la mateixa web podreu introduir les dades completes dels participants, seguint les indicacions de la mateixa pàgina. Aquesta inscripció quedarà tancada dia 10 de gener de 2014. Posteriorment només es podran fer canvis només en els noms dels participants. No es podran afegir ni eliminar alumnes.

Per a l’edició 2014 la quota d’inscripció serà de 2€ per participant, com en anteriors edicions. Una vegada inscrits tots els alumnes, s’haurà de fer l’ingrés al compte de Sa Nostra:

0487 - 2080 - 30 - 2000002929

Amb aquesta inscripció es poden cobrir una petita part de les despeses: la impressió dels enunciats de les proves, els fulls òptics per a la correcció d’aquestes, l’enviament de les trameses a les diferents illes, les despeses del lliurament de premis, el lloguer dels espais... És a dir, aquesta aportació fa possible les tasques organitzatives, que es duen a terme de forma voluntària per tota la gent que hi treballa, professors i organitzadors.

Per resoldre qualsevol dubte podeu adreçar-vos a l’organització de les Proves Cangur a l’adreça de correu electrònic cangur arrova xeix.org.

També podreu trobar les darreres novetats a la pàgina web de les Proves Cangur a les Illes Balears:

http://cangur.xeix.org

Animau els vostres alumnes a participar en aquesta vertadera festa mundial de les matemàtiques!

Adjunta podeu trobar la convocatòria per imprimir.

Documents adjunts

Respondre a aquest article