SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 15a edició: 2014 > Crònica de les proves Cangur 2014 a Manacor

Crònica de les proves Cangur 2014 a Manacor

dilluns 31 de març de 2014, per  Miquel Àngel Amengual

Un any més es celebraren les proves Cangur, en aquesta ocsió a més de 50 països dels 5 continents i, modestament, també al poliesportiu Miquel Àngel Nadal

El tercer dijous de març s’ha establert com el dia mundial de les proves Cangur, la competició matemàtica més multitudinària. Des de Manacor hi participarem amb 600 alumnes inscrits.

A les 9:15 hores ja estaven els alumnes asseguts, tots disposats a començar la jornada.

L’Ajuntament de Manacor envià el regidor d’esports, Miquel Perelló, per donar la benvinguda a tots els presents i agraí els professors la seva difícil tasca i a la SBM-Xeix per la organització de l’acte.

I la organització agraí la col·laboració de l’Ajuntament per les instal·lacions i el personal cedit, sense les quals l’event no hagués estat possible.

A les 9:30 h. i d’acord amb l’horari previst, començà l’examen. 30 preguntes tipus test de dificultat creixent i una hora i quart per contestar-les.

A les 10:45 h. sonà la sirena, sorprenent a molts. Mitja hora per esplaiar-se, menjar i beure aigua proporcionada per l’organització, cortesia de Sa Font Sorda.

A les 11:15 h. començà la preparació de la gimcana, llegint les bases i assignant els grups de treball perquè a les 11:30 h. pogués començar.

Gairebé tots els participants es quedaren per la gimcana. S’havia d’elaborar un cartell, emparellar imatges de contingut matemàtic amb el seu corresponent text i contestar una sèrie de problemes, proporcionats de forma seqüencial.

Dos punts de control amb tres alumnes col·laboradors de la UIB a cada un anaren corregint les fitxes a mesura que es presentaven. Una tasca difícil amb tants pocs recursos, que dugueren a terme amb èxit

La gimcana s’organitza per centres.

IES Damià Huguet (Campos)

IES Porreres

IES Manacor

IES Felanitx

IES Mossèn Alcover

CC Puresa de Maria (Manacor)

IES Llucmajor

IES Porto Cristo

CC Sant Alfons (Felanitx)

IES Santanyí

CC Sant Bonaventura (Artà)

IES Puig de Sa Font (Son Servera)

CC Sant Salvador (Artà)

Cartells destacats:

Adjunts hi ha els documents de la gimcana. Les solucions es poden aconseguir a través dels professors de cada centre.

A destacar el cada vegada major nombre d’alumnes que apuren el temps de l’examen fins el final, l’ajuda prestada pels professors de l’IES Porreres pel muntatge de la gimcana i, sobretot, l’alt grau de civisme mostrat pels alumnes, que no embrutaren gens ni mica el pati (semblava impossible) i que respectaren la propietat d’objectes abandonats. Així dóna gust organitzar coses per ells.

I que tots ens vegem el proper any, el 2015, ja és sabut, el tercer dijous de març, el dia mundial del Cangur !

Carpeta

Documents adjunts

Respondre a aquest article