SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 15a edició: 2014 > Les Proves Cangur 2014 a Ciutadella

Les Proves Cangur 2014 a Ciutadella

dijous 3 d’abril de 2014, per  cangur

L’edició d’enguany de les Proves Cangur, que arriba a la 15a edició, es va celebrar el passat dijous 20 de Març de 2014 amb la participació de 185 alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat de l’IES M. Àngels Cardona i IES Josep M. Quadrado, que han tingut lloc al teatre de l’Institut Josep M. Quadrado.

El Cangur és un concurs internacional de matemàtiques, que es realitza a tot el món i que té com a objectiu gaudir d’unes quantes hores amb les matemàtiques i incentivar l’interès pel coneixement matemàtic, que sempre ha tingut tan mala premsa.

Les proves consisteixen en resoldre 30 problemes matemàtics de lògica, de geometria, de nombres, de funcions, etc., de dificultat variada, i on s’ha de posar en marxa el raonament matemàtic per mirar de superar amb èxit els reptes proposats de manera individual i sense utilitzar la calculadora.

Acabada la prova i després d’un petit descans, s’ha projectat la pel·lícula "Los crímenes de Oxford" de Álex de la Iglesia (adjuntam un díptic interessant amb activitats relacionades amb el tema que es tracta a la pel·lícula).

La jornada ha esta tot un èxit. Els alumnes van gaudir d’un dia matemàtic, on no sempre destaca l’alumne brillant sinó el que sap utilitzar l’enginy per a arribar a la
solució.

(Text extret de la web de l’IES Maria Àngels Cardona: gràcies, Joana!)

Documents adjunts

Respondre a aquest article