SBM-XEIX Societat Catalana de Matemàtiques
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Proves Cangur 2023

Illes Balears
24a edició: 16 de març de 2023

Inici > Activitats SBM-XEIX > Proves Cangur > Edicions anteriors > 9a edició: 2008 > Informació general > Presentació

Presentació

dilluns 12 de novembre de 2007, per  Daniel Ruiz

Benvolguts companys i benvolgudes companyes:

Ens adrecem a vosaltres per convidar-vos a la 9a edició de les Proves Cangur a les Illes Balears. Com ja sabeu d’altres anys, les Proves Cangur són un concurs matemàtic per a alumnat entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat que es realitza el mateix dia a tot el món i en el que any rere any participen milions d’al·lots i al·lotes. L’edició d’aquest any tindrà lloc el proper dia 3 d’abril de 2008

Enguany, la Universitat de les Illes Balears ha cedit l’organització de les proves a la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX). La Universitat seguirà col·laborant en les mateixes, però els organitzadors serem un grup d’unes deu persones voluntàries, pertanyents a la Societat. Aprofitant aquest canvi, volem dur a terme el que ja s’ha intentat altres anys: que les Proves Cangur no siguin només una simple prova d’una hora i quart per a l’alumnat, sinó també una “bona excusa” perquè gaudeixi d’unes quantes hores amb les matemàtiques.

Per això, com a novetat més important, la nostra idea és centralitzar la realització de les Proves Cangur en tres o quatre llocs a Mallorca, amb els que ja estam fent gestions. Per tant, si aquesta idea es pogués posar en pràctica, tots els centres que volguessin participar haurien de traslladar-se a un d’aquests llocs, assignats des de l’organització, per poder fer les proves. Una vegada realitzades les proves, els participants podrien gaudir d’alguna activitat atractiva sobre les matemàtiques.

Sabem que això podrà dur inconvenients per a alguns centres, ja que l’alumnat o els centres s’hauran de fer càrrec del pagament de l’autocar per traslladar-se al lloc on es faran les proves, i també per la gestió de l’activitat extraescolar, segons les normes de cada centre. En aquest sentit, demanam comprensió als equips directius per a l’aprovació d’aquesta activitat, ja que no s’ha pogut planificar fins ara, i s’ha de tenir en compte la importància i rellevància d’aquesta. De tota manera, ens sembla una acció molt atractiva pels alumnes i potenciadora de les matemàtiques.

A la resta d’illes mantendrem l’estructura d’altres edicions, és a dir, les Proves Cangur es seguiran fent a cada centre. Esperam que a la pròxima edició poguem implantar les novetats que es faran a Mallorca a la resta de les illes per poder potenciar encara més les matemàtiques i fer gaudir als participants de les mateixes.

Quant a la participació, les Proves Cangur estan obertes a tot l’alumnat que vulgui participar, com s’ha fet en totes les ocasions anteriors, però enguany es presenta la particularitat de reunir molts participants a un mateix lloc. Per això, seria molt positiu que l’alumnat interessat conegués quin tipus de prova és i estàs il·lusionat en participar. Des de l’organització pensam que un bon mètode per assegurar aquesta coneixença seria convidar-los a fer i entregar al professor/a responsable alguna de les proves d’anys anteriors.

Igual que s’ha fet els dos darrers anys, l’alumnat participant haurà d’aportar 1€ d’inscripció per persona. Aquesta mesura es du a terme per cobrir una petita part de les despeses. Per exemple, la impressió dels enunciats de les proves, els fulls òptics per a la correcció d’aquestes, l’enviament de les trameses a les diferents illes o despeses del lliurament de premis, entre d’altres. És a dir, aquesta aportació facilita les tasques organitzatives, que es duen a terme de forma voluntària per tota la gent que hi treballa, professors i organitzadors. Cap persona de l’organització no cobrarà res en cap concepte.

Per poder participar a les proves, el vostre centre s’ha d’inscriure en el termini de 15 de novembre a 3 de desembre, omplint el formulari d’inscripció que trobareu a la plana web de les Proves Cangur 2008. A la inscripció haureu d’indicar les dades següents:
- Nom del centre.
- Quantitat aproximada d’alumnes que hi participaran en cada nivell.
- Nom del professor o la professora de contacte.
- Una adreça de correu electrònic de la persona responsable, amb la que ens podrem comunicar directament (i, si és possible i de cara a urgències, un mòbil de contacte). Aquesta informació és molt important ja que totes les comunicacions relatives a les Proves Cangur-2008 es faran per correu electrònic, com en edicions anteriors.

Una vegada exhaurit el termini d’inscripció, els centres inscrits podran introduir les dades completes dels participants a la plana web.

Per a qualsevol dubte podeu adreçar-vos a la comissió cangur a l’adreça de correu electrònic cangur@xeix.org, o al telèfon 971 172676.

Animau els vostres alumnes a participar en aquesta vertadera festa de les matemàtiques a nivell mundial!

Salutacions,

L’organització de les Proves Cangur

Carta centres de Mallorca
Carta centres d’Eivissa, Formentera i Menorca

Respondre a aquest article